Nyheter

Flere feilmerkede Nyt Norge-produkter

– Jeg er stygt redd det blir litt feilmerking til jul når importribba kommer, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk til Nationen.

Publisert Sist oppdatert

22. oktober ble et parti med norsk kjøttdeig av Angus storfe fra Prima Jæren, levert av Norfersk til Meny, feilmerket med tysk opprinnelse. Kjøttdeigen er korrekt merket med Nyt Norge, men forsideetikken var merket «Råvare fra: Tyskland».

– Vi beklager det som har skjedd og vil gå grundig gjennom våre rutiner, sier daglig leder Bente Lind i Norfersk til Nationen. Produktet er nå trukket fra markedet.

Adm. direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, synes det er forferdelig synd hver gang mat blir feilmerket.

– Dette er helt unødvendig slurv og sløvhet. Menneskelige feil som dette kan vi dessverre ikke gardere oss mot, sier Sundqvist til avisen.

Av totalt 4000 produkter med kvalitetsmerket Nyt Norge ble det i 2019 registrert fire feilmerkinger. Hittil i år har det blitt rapportert om sju feil. De to største produktkategoriene, kjøtt og frukt og grønt, har mest feilmerking.

– Mest er det på frukt og grønnsaker, som vi importerer mest av. Jeg er stygt redd det blir litt feilmerking til jul også når importribba kommer, forteller hun.

Powered by Labrador CMS