Nyheter

Oda Buskenes Andersen, daglig leder ved Døgnvill Burger Bjørvika i Oslo. Foto: Thomas Brun, NTB Kommunikasjon

Flere velger øl uten alkohol

– Hver fjerde nordmann har vurdert å ta en hvit måned og kutte ut all alkohol i januar. Med stadig flere øl uten alkohol på markedet, kan valget bli både enkelt og spennende.

Publisert Sist oppdatert

I en undersøkelse fra Ipsos gjort for alkovettorganisasjonen Av-og-til sier en av fire at de har vurdert å kutte ut alkohol i januar. Samtidig viser en fersk undersøkelse fra analysebyrået YouGov at en av fem reduserer alkoholforbruket betraktelig i samme måned.


– Vi ser at interessen for å velge bort alkoholholdig drikke øker blant våre gjester, og dette er noe vi gjerne legger til rette for, sier Oda Buskenes Andersen, daglig leder ved Døgnvill Burger Bjørvika i Oslo.

De tilbyr blant annet flere ulike typer Munkholm – inkludert Bayer, Fatøl, Original og Fruktig IPA – noe som gir muligheten til å velge ølet som passer best til ulike matretter.

Kutter også ned på rødt kjøtt i januar

Av helsemessige årsaker vurderer også flere å redusere mengden rødt kjøtt de spiser.

– For de som velger hvit januar har vi mange spennende kombinasjoner av øl uten alkohol og retter uten rødt kjøtt å velge mellom. En tredjedel av burgerne på vår meny inneholder ikke rødt kjøtt, sier Buskenes Andersen.

Flere velger øl uten alkohol

I 2018 ble det solgt mer enn ti millioner liter øl uten alkohol i Norge. Det er en økning på 11 prosent fra året før.

– Det er flere gode grunner til at folk velger øl uten alkohol. Mange har økt fokus på helse, og den nye generasjonen ser ut til å sette pris på et større utvalg av alkoholfrie alternativer som i tillegg smaker ordentlig godt, sier Henrik Lund, markedssjef i Ringnes.

Powered by Labrador CMS