Nyheter

Kan butikk: Azra Maksumic har lang erfaring fra butikk og vet hvor skoen trykker, også når det gjelder opplæring. Her fra hennes tid som assisterende butikksjef ved Meny Lambertseter.

Fornyer opplæringen om fri for-produkter

Meny-kjeden er i ferd med å oppdatere sitt e-læringskurs om matallergi og intoleranse.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsker å friske kurset opp med nytt innhold, forteller kategoriansvarlig Azra Maksumic i Meny. Hun har ansvar for en rekke kategorier i kjeden, blant annet fri for-hyllene.

– Ansatte skal være trygge

– Hvis du vil ha jobb i Meny, er det ikke bare å ta på uniformen og gå rett ut og jobbe. Det er ganske mye, faktisk, man må gjennom av opplæring, forteller Maksumic. Allergi og matintoleranse blir et av de obligatoriske kursene i Meny Masters, kjedens eget opplæringsprogram.

– Alle ansatte i alle butikker må gjennom et kurs om temaet. Det blir mer og mer allergivennlige varer, og de ansatte må kunne svare på spørsmål om dette forklarer hun.

Fordelen med kursene i Menys interne opplæringsportal, er at man kan ta det om igjen når man vil for å friske opp kunnskapene.

– Det er viktig å være trygg på det man selger, og vi kjører ulike kurs i ulike kategorier, sier Azra Maksumic.

Stadig viktigere kategori

I arbeidet med å utvikle det nye kurset, synes kategoriansvarlig det er viktig å få mange innspill fra ansatte i butikk.

– Det er de som treffer kunden hver dag og vet hvordan det oppleves. Kurset skal være en god støtte for de ansatte, og det skal være lagt opp slik at det er lett å huske.

– Hvorfor utvikler dere en ny versjon av dette kurset akkurat nå?

– Fri for er en kategori i sterk vekst som blir stadig viktigere. Vi merker større og større etterspørsel, sier hun. De ansatte skal blant annet være gode på å lese og forstå en innholdsdeklarasjon.

– Ikke minst må de skjønne hva ingrediensene er, understreker fri for-sjefen. Det er for tidlig å si noe om hvordan innholdet i den nye versjonen av allergikurset blir.

– Nå har vi kartlagt hva som må med, og så håper vi å ha kurset ferdig i løpet av året.

Skal dekke kundens behov

– Allergi er jo et område som kan få store konsekvenser. For eksempel hvis en ansatt sier at et brød ikke inneholder nøtter, og så viser det seg at det gjør det likevel.

– Ja, og akkurat det skal man aldri si, det er fy-fy. Eller å si at et brød ikke inneholder gluten. Da er det bedre å lese opp hele ingredienslista sammen med kunden, og sørge for at den ansatte og kunden har en felles forståelse av innholdet.

– Er fri for-kundene en lojal gruppe som det er spesielt viktig å gjøre fornøyde?

– Førsteprioritet er å ha et utvalg som dekker kundens behov. Og vi har etter hvert virkelig et stort utvalg. Vi merker også at vi arbeider i riktig retning, for vi får så mange hyggelige tilbakemeldinger. Kunder kommer til oss fordi vi har et bredere utvalg og de opplever at det er mye som er mulig å få tak i, sier Azra Maksumic.

Powered by Labrador CMS