Annonse
Skal vi være selvforsynte i 2040 må vi endre matvanene våre, og en del av matvarene vi spiser i dag, vil kanskje ikke være tilgjengelig lenger, men vi har muligens fått gode norske alternativer, og vi er kanskje blitt flinkere til å spise ut fra sesong, sier forskerne i Nofima. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Forskere ser for seg norsk matforsyning om 20 år

Koronakrisen har gitt Norge noe å tenke på, og kronikker og kommentarfelt er fulle av krav om høyere grad av selvforsyning i Norge. For hva skulle egentlig Norge gjort om smittespredningen hadde vært enda større, hadde vart mye lenger, hvis viruset var mer dødelig og hadde ført til en nedstengning av Europa og resten av verden som stanset all levering av mat og råvarer til Norge?

Lese resten?
Løpende abonnement. Fornyer på fullpris (165,- eks mva). Første mnd kr
1,-
Prøv nå — ingen bindingstid
Allerede abonnent?
Annonse
Annonse