Annonse
Selv etter at skolene åpnet opp igjen, er mange fortsatt helt eller delvis stengt for levering. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Selv etter at skolene åpnet opp igjen, er mange fortsatt helt eller delvis stengt for levering av skolemelk.    Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fortsatt utfordringer for Tines skolemelk

Skolelyst er Tines ordning for leveranser av mat og drikke til skolene.

– Situasjonen som følge av koronaviruset er fortsatt alvorlig, og Skolelyst merker dette fremdeles. Selv om skolene har åpnet opp igjen, er det en del skoler som har delvis eller helt stengt for levering, sier Ellen Undebakke, leder av Skolelyst i Tine.

Ellen Undebakke er leder av Skolelyst i Tine. Foto: Tine
Ellen Undebakke er leder av Skolelyst i Tine. Foto: Tine  

Basert på tall fra 2018, tilsvarer en dag uten levering av skolemelk 90.000 liter melk.

Tine deler ikke detaljert salgsstatistikk, men Undebakke bekrefter «at de strenge koronatiltakene har gitt store, negative ringvirkninger for Tines salg i storhusholdningsmarkedet, også for Skolelyst».

Betaler tilbake

Skolelyst har et kundeforhold til foresatte, ikke til selve skolen.

– Manglende leveringer vil refunderes til foresatte innen utgangen av skoleåret. Dette gjelder også på skoler hvor skolen selv har besluttet at de midlertidig ikke ønsker å ta imot våre produkter. Foresatte skal ikke betale for noe barna deres ikke har mottatt på skolen. Det er viktig for Skolelyst å spille på lag med skolen. Derfor tilpasser vi oss skolens behov i denne vanskelige perioden, forklarer Undebakke.

Alternativ avsetning

– Hva skjedde med melka og andre produkter som ikke ble levert?

– Tine og Skolelyst har jobbet hardt for å redusere matsvinnet i denne krevende perioden. Vi har solgt Skolelyst-produkter til andre kunder innen storhusholdningsmarkedet, delt ut produktene gratis til vanskeligstilte og gitt bort til lokale veldedighetskunder, som for eksempel Matsentralen, svarer Skolelyst-sjefen.

Annonse
Annonse