Nyheter

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Frankrike skal forby slakt av hannkyllinger

Frankrike innfører fra slutten av neste år forbud mot dyreindustriens systematiske slakt av hannkyllinger, opplyser regjeringen i Paris.

Publisert Sist oppdatert

– Målet er at bedriftene skal overholde dette fra slutten av 2021, sier landbruksminister Didier Guillaume til fjernsynsstasjonen BFM tirsdag.

Han håper at man kan innføre en metode som virker i storskala og som kan fastslå embryoets kjønn allerede i egget, og ikke som nå der man venter til etter at egget er klekket.

Systematisk slakt av hannkyllinger er utbredt i eggindustrien, siden hannkyllinger anses som ulønnsomme. Praksisen med å avlive dem er kontroversiell. De blir som regel avlivet, enten ved at de kvernes eller gasses i hjel.

Guillaume kunngjorde også tirsdag at Frankrike innen samme tidsrom kommer til å innføre forbud mot kastrering av smågriser uten bedøvelse. Dette er også et tiltak som dyrevernsaktivister lenge har oppfordret til.

I nabolandet Tyskland, der 45 millioner hannkyllinger blir avlivet hvert år, kan praksisen fortsette inntil det finnes en god nok metode som kan fastslå embryoets kjønn i egget, het det i en kjennelse fra en tysk domstol i fjor.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS