Nyheter

Konkurransetilsynet har visst om bransjenormen lenge, men har ikke gjort sin plikt som er å veilede om konkurranseloven, mener Frps Morten Ørsal Johansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

Frp ut mot Konkurransetilsynets milliardgebyr

Konkurransetilsynets smekk på 21 milliarder til dagligvarekjedene møter skepsis på Stortinget. Frp krever svar fra næringsministeren.

Publisert Sist oppdatert

Konkurransetilsynet varslet tirsdag 21 milliarder kroner i gebyrer til Norgesgruppen, Coop og Rema 1000 for prissamarbeid i forbindelse med bruk av prisjegere.

– Håndteringen av denne saken fra Konkurransetilsynets side er under enhver kritikk, sier Morten Ørsal Johansen (Frp), som sitter i næringskomiteen på Stortinget, til E24.

Han anklager tilsynet for å opptre på kant med loven de selv skal håndheve.

– Det er svært kritikkverdig at Konkurransetilsynet, som har visst om denne bransjenormen lenge, overhodet ikke har gjort det som er deres plikt – nemlig å veilede om konkurranseloven, sier Frp-representanten.

Konkurransedirektør Lars Sørgard mener Frp misforstår hva veiledningsplikten til Konkurransetilsynet består i.

– Vegtrafikkloven sier at du ikke skal kjøre med promille over en viss grense. Dersom du blir tatt, kan du ikke klandre politiet fordi de ikke stoppet deg før. Slik er det også med konkurransereglene, sier Sørgard.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS