Nyheter

Geia Food kjøper Øfas

Geia Food kjøper Øfas og passerer dermed én milliard i omsetning Norge. Oppkjøpet innebærer økt innsats mot Horeca-markedet.

Publisert Sist oppdatert

Med sitt andre oppkjøp i Norge i løpet av et år, forventes Geia Foods norske omsetning i 2021 til å være cirka én milliard norske kroner.

– Øfas er en fantastisk virksomhet, hvor «passion» og sterk fagkunnskap har vært avgjørende for virksomhetens suksess. I tett partnerskap med både kunder og leverandører har man skapt spennende konsepter og løsninger, som tilfører verdi for alle parter – alltid med fokus på den gode kvaliteten. Det er et sterkt verdifellesskap virksomhetene imellom, sier konsernsjef Claus Ravnsbo i Geia Food i en pressemelding.

Det var Jonas Lindgren som etablerte Øfas tilbake i 1980, og som har vært selskapets eier siden den gang:

– Dette er naturligvis en veldig spesiell dag for min del, hvor jeg føler både glede over at en god løsning har blitt etablert, og samtidig vemod rundt at min eierperiode er over. Øfas har vært mitt livsverk og en fantastisk reise, og jeg vil takke alle som har bidratt gjennom årene. Nå som jeg har rukket å bli 74 år gir det god mening at Øfas går inn i nytt eierskap. Det har vært en veldig åpen og ryddig prosess med Geia Food, sier Lindgren.

Siden oppkjøpet av BM Food i januar 2020, har Geia Food jobbet med å styrke sin posisjon innenfor det norske Horeca-markedet. I tillegg til betydelig salg av sjømat til de norske dagligvarekjedene, har Øfas gjennom årene etablert en tydelig posisjon innenfor Horeca-markedet som nå skal utvikles i enda større grad.

– Vi ønsker fortsatt å bygge vår posisjon innenfor daglivaremarkedet, som er vår kjerneforretning, men vi ser samtidig en spennende utvikling på Horeca-markedet, som vi ønsker å bli en større del av. Derfor gir transaksjonen med Øfas mening, mener Claus Ravnsbo.

Daglig Leder Atle Larsen og visedaglig Leder Frode Eimot i Øfas fortsetter i selskapet i ledende posisjoner, og går også inn som aksjonærer i selskapet. Larsen har vært ansatt i Øfas i 25 år og ledet selskapet siden 2005, mens Eimot har vært en nøkkelperson i selskapet siden 2008.

Oppkjøpet er betinget av endelig godkjenning fra det norske Konkurransetilsynet.

Powered by Labrador CMS