Nyheter

Foto: Gorines

Gorines kjøper Gourmetcompagniet

Gorines AS har inngått avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Gourmetcompagniet AS.

Publisert Sist oppdatert

Selskapene har til dels sammenfallende sortiment innenfor majones- og oljebaserte produkter. Oppkjøpet er begrunnet i Gorines sin ambisjon om kraftfull vekst i storhusholdningsbransjen.

Gorines AS er en Kristiansandsbasert produsent av tilsvarende produkter, samt fiskemat og utvalgte convenience-produkter. Selskapet har nylig flyttet inn i ny topp moderne fabrikk lokalisert i Lillesand. Selskapet hadde i 2019 en omsetning på ca 100 millioner kroner.

Gourmetcompagniet er en Råde-basert produsent av majonesbaserte salater, dressinger og sauser med markedsfokus innen Storhusholdning. Selskapet har en omsetning på ca 34 millioner kroner i 2019.

Gorines har gjennom de siste årene ønsket en ekspansjon inn i Storhusholdning.

– Oppkjøp av en renommert spesialprodusent som Gourmetcompagniet har vært et ønsket tiltak over noe tid. Gorines ser frem til å ekspandere i Storhusholdning gjennom å fremstå som en effektiv kvalitetsleverandør av et bredt sortiment av majonesbaserte produkter, sier Bernt Ove Svendsen i Gorines i en pressemelding.

– Bedriftenes kvalitets- og produktprofiler passer godt overens. Vi ser frem til dette samarbeidet, som gjør Gourmetcompagniet til en sterkere leverandør i markedet, med bedre forutsetninger for innovasjon og utvikling, sier daglig leder i Gourmetcompagniet Bjørn Landgraff.

Gorines har også en klar ambisjon om vekst i storhusholdning innen sine øvrige satsingsområder. Svendsenmener det er positivt for marked og kunder at denne type sammenslåinger av mindre aktører med ulike posisjoner i markedet finner sted. Sammenslåingen sikrer økt konkurransekraft gjennom økt sortimentsbredde og mer effektiv drift både i dagligvaremarked og storhusholdningsmarked.

Bjørn Landgraff vil, sammen med, Siri Lossius fortsette i den nye enheten med ansvar for salg, markedsutvikling og produktutvikling innen Storhusholdning. Produksjonen i Råde vil flyttes til Lillesand. De ansatte som ønsker å flytte med vil så langt mulig tilbys jobb ved anlegget i Lillesand.

Powered by Labrador CMS