Annonse
Kontaktløs betaling reduserer risiko for virussmitte.

Grensen for kontaktløs betaling økes

Grensen uten PIN har frem til nå vært 400 kroner for hver transaksjon, men i løpet av de neste dagene kan brukersteder som tar BankAxept ta i bruk den nye grensen på 500 kroner.

− I den situasjonen vi nå er inne i har det vært viktig for oss å raskt iverksette tiltak som kan bidra til å støtte det arbeidet norske butikker gjør for å minske smitte, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS i en pressemelding.

Kontaktløs betaling reduserer antall fysiske berøringspunkter mellom personer. Når du betaler kontaktløst, begrenses kundenes berøring med terminalen helt eller delvis, siden du i de fleste tilfeller slipper å taste PIN-kode på terminalen.

– Vårt råd til brukerstedene er at terminalene rengjøres oftere enn tidligere. Blant annet Verifone har vært ute og gitt veldig god informasjon til brukerstedene som vi heier på: «Bruk teknisk sprit etter Antibac, og spray dette på en klut, som du deretter bruker til å tørke av terminalen, ikke spray væske direkte på terminalen». Flere butikker har også Antibac tilgjengelig for kundene etter at de har betalt, som er et smart grep.

Ifølge Vipps er ni av ti betalinger på kjøp under den nye grensen. Ved kjøp av varer for over 500 kroner må man fortsatt taste pinkode.

Annonse
Annonse