Robotene hos Tine på Kalbakken i Oslo skal sørge for ferdigpakkede klassesett til Oslo-skolene.

 

Helautomatiserer skolemelka

Redaksjonen
Publisert: 29. september 2020 kl 15.50
Oppdatert: 30. september 2020 kl 08.29

Tine SA på Kalbakken i Oslo har valgt RobotNorge som totalleverandør av en helautomatisert pakkelinje med ti roboter for skolemelkordningen Tine Skolelyst.  Av konkurransehensyn ønsker ikke RobotNorge å oppgi kontraktsverdien.

Noen barneskoler får i dag ferdigpakkede klassesett som inneholder produktene som skal til én klasse for én dag. I dag består utvalget av 16 produkter (melk, yoghurt, frukt og lignende) som skal plukkes og pakkes i papirposer av flere ABB-roboter.

Dekker behovet bedre

– Dette er et spennende og viktig prosjekt og løsning for Skolelyst. Det gjør oss i stand til å håndtere flere produkter i sortiment på eget lager, som igjen betyr at vi i enda større grad kan dekke forbrukerbehovet. Våre kunder - foreldrene – ønsker nemlig flere matprodukter fra Skolelyst. Vi vil jo at foreldre og barn skal fortsette å være fornøyd med Skolelyst og helst enda mer fornøyd fremover. Det er det vi jobber med hver dag, sier Ellen-Karine Undebakke, forretningssjef Tine Skolelyst.

Startet på 1990-tallet

Tine har vært en svært viktig kunde for RobotNorge helt siden slutten av 1990-tallet, da det første robotiseringsprosjekt ble levert på Jæren. Gjennom årene har RobotNorge levert flere titalls roboter til ulike meieri i hele landet.

– I godt samarbeid med Tine føler vi at vi har bidratt til økt produktivitet i meierier ved hjelp av robotisering. Tildelingen av Skolelyst-prosjektet er for oss et bevis på tilliten Tine har til vår kompetanse og innovasjonsevne. Dette er et banebrytende prosjekt som går ut på å automatisere en svært intensiv pakkeprosess med mange ulike produkter til skoleelever i Oslo-regionen, sier daglig leder Jean-Marc Launay. I RobotNorge.

Saken fortsetter under annonsen

Automatiseringen vil gi Tine mulighet til å effektivisere hele pakkeprosessen samtidig som den vil gi høyere fleksibilitet og bedre HMS.

RobotNorge AS ble etablert i 2003 som et utspring fra ABB-fabrikken på Bryne og er i dag eneforhandler av roboter fra ABB i Norge. RobotNorge er en totalleverandør av robot- og automatiseringsløsninger med prosjektering og utvikling som kjernevirksomhet. Dette inkluderer blant annet integrasjon av industrielle roboter i kombinasjon med kunstig intelligens og kamerasystemer i nye og eksisterende anlegg.

LES MER | RobotNorge samarbeider med NMBU om landbruksrobotikk