Nyheter

Lisbeth Nilsen er fagsjef emballasje hos prisvinneren Nortura.

Innovasjonsprisen til Nortura

Nortura vinner prisen for Årets innovasjon innen produksjon og emballering for sin overgang fra hermetikkbokser til kartong.

Publisert Sist oppdatert

Konkurransen skal løfte frem norske innovatører og bedrifter som evner å tenke nytt og smart rundt emballering. Prisen ble delt ut klokka 13.00 i dag.

Fra hermetikk til kartong

Om vinneren sier juryen: Det er modig å «tukle» med et så gammelt produkt som «Joikabollene». Emballasjeløsningen forbedrer plassutnyttelsen, reduserer CO2-avtrykk og bidrar til bedre plassutnyttelse i butikk. Det er også flott at den nye pakningen er enklere å åpne.

LES MER | Nortura kutter hermetikkboksene for miljøet

Forenkler og fornyer

Bidragene har i juryens øyne utmerket seg ved å være bærekraftige løsninger som forenkler og fornyer emballasje på en innovativ måte.

Vinneren får en eksklusiv pitch-avtale hos Arne B. Corneliussen, en fullsortimentsleverandør til kjøtt-, fisk- og næringsmiddelindustrien, og fire timer rådgivning/designhjelp hos DOGA. Finalistene har også fått profilere seg under Holdbar 2020 på Norges Varemesse denne uka.

Juryen for prisen:

  • Juryleder Stig-Yngve Pedersen, konsulent og rådgiver, styreldeer i Teknologisk Matforum

  • Benedicte Wildhagen, seniorrådgiver, Design og arkitektur i Norge (DOGA)

  • Roar Furuhaug, administrerende direktør, Arne B. Corneliussen

  • Ole Gustavsen, rektor, Arkitektur- og designhøgskolen I Oslo

  • Kaia Østbye Andresen, sjef for samfunnsansvar, Rema 1000

  • Siv-Jeanette Larsen, grafisk designer, Holdbar 2020

Fire nominerte

Bidragene har i juryens øyne utmerket seg ved å være bærekraftige løsninger som forenkler og fornyer emballasje på en innovativ måte. Her litt om de andre finalistene:

CarePacks, serveringsklare esker for snacks.

Martine Steen og Bjarne Lervik-Mørch fra Lofotprodukt. Foto Arne Kongsnes

Juryen mener: Friskt å se en innovativ emballasjeløsning for serveringsklar snacks, et område som sjelden utsettes for nyskapning. Konseptet er enkelt, smart og nytenkende. Om esken også reduserer matsvinn, er dette en fantastisk emballasjeløsning.

LES MER | Sikter mot Norden med mellommåltider

Kolonial.no, pappeske som lastbærer for levering av matvarer.

Juryen mener: En svært innovativ idé for håndtering og distribusjon av varer, og som i praksis erstatter bruk av alle bæreposer i stor grad. Om kassen kan tilpasses gjenbruk, eventuelt andre bruksområder, mener vi denne suverene løsningen burde vært innført for lenge siden.

Lofotprodukt, påleggspakke med gjenlukk.

Foto Martine Steen og Bjarne Lervik-Mørch fra Lofotprodukt på Holdbar 2020. Foto: Arne Kongsnes

Juryen mener: Beste bidrag når det gjelder reduksjon av matsvinn. Pakningen åpnes og lukkes lett, og bidrar til økt holdbarhet på matvaren etter åpning. En flott idé som juryen også tror kan fungere godt på pakninger med større innholdsvolum enn 100 gram.

Powered by Labrador CMS