Nyheter

Q-Meieriene og Mette Havre Nygård delte ut Matredderpris til ISS kantine i Nordea-huset. (F.v): Ove Jarland Rød, Eirik Nordbye, Karin Petterson, Anders Midtlie, Pål Rasmussen, Mette Nygård Havre og Bent Myrdahl.

ISS-kantine i Nordea-huset fikk Matredderpris

ISS Kantine mottok denne uken Q-Meierienes matredderpris for arbeidet de gjør i kampen mot matsvinn. Gjennom systematisk kommunikasjon har kantinen klart å engasjere og rekruttere tusenvis av matreddere.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med Mette Nygård Havre, ildsjelen bak folkebevegelsen «Spis opp maten», delte Q-Meieriene ut Matredderprisen til ISS kantine i Nordea-huset. Kantineselskapet har over lengre tid utmerket seg gjennom sitt helhetlige arbeid for å redusere matsvinn.

– Vi har fokus på de små tingene. I kantinen her på Nordea-huset har vi blant annet innført digitale vekter ved matavfallstasjonene. Når folk får veie og se hvor mye som ligger igjen på tallerkenen, får en oppvekker og en liten dytt i riktig retning, forteller prisvinnerne.

Imponert

Q-Sjefen, Bent Myrdahl, er imponert over hvor mye kantineselskapet har fått til ved å innføre enkle svinnreduserende tiltak.

– Dette viser at vi faktisk kan gjøre en stor forskjell med små og enkle grep. Dersom vi alle starter med å planlegge litt bedre og ta bevisste valg når vi kjøper mat og drikke, så kommer vi langt, sier han.

Den aller første Matredderprisen ble delt ut i desember 2018. Siden den gang har Q-Meieriene delt ut prisen til store og små matreddere.

– Det enkleste og beste vi alle kan gjøre for å bidra til et bedre miljø, er å spise opp maten vi forsyner oss med. Vi ønsker å bidra til å skape en varig holdningsendring hos folk flest, og er derfor glade for å ha bedrifter som ISS Kantine med på laget, sier markedssjef i Q, Pål Rasmussen.

Får innspilll

Q-Meierienes matredderpris går til de, eller den, som gjør det lille ekstra i kampen for å redusere matsvinn. I april deler de ut hedersprisen, «Årets matredder», på Norges største matredderdag.

– Vi tror ikke at vi klarer å skape en kultur for endring om vi kommuniserer med pekefinger. Vi velger heller å gi honnør til de som gjør noe bra, og inspirasjon til de som ønsker mer informasjon, sier Rasmussen.

Q-Sjefen sier at de stadig får innspill på sine nettmøter og i idébanken «Min Q-idé» som handler om å redusere matsvinnet.

– Mange av idéene vi får fra forbruker handler nettopp om å finne nye og innovative løsninger for å hindre matsvinn. Dette er en kamp som virkelig engasjerer, avslutter han.

Powered by Labrador CMS