Nyheter

Joker Utsira gikk helt til topps

I høst fikk Joker Utsira ny panteautomat, og kunne for første gang tilby Pantelotteriet. I løpet av få måneder gikk butikken til topps på listen over hvor stor andel av panten som brukes i lotteriet.

Publisert Sist oppdatert

Mens gjennomsnittet av all pant som brukes i Pantelotteriet er rundt 10 prosent, var andelen på Joker Utsira i 2019 utrolige 45,43 prosent. Det betyr altså at nesten halvparten av alle tomflasker og bokser ble brukt som innsats i Pantelotteriet.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Karmøy Røde Kors gjennom mange år, og synes de gjør en veldig viktig innsats her i lokalsamfunnet. Så da vi fikk Pantelotteriet på den nye maskinen, ønsker vi å gjøre noe ut av det. Ingenting kommer uten innsats, og vi har markedsført lotteriet mye, blant annet på Facebook, sier butikksjef Kjetil Klovning i en pressemelding fra Pantelotteriet.

Viktige midler

For Karmøy Røde Kors er innsatsen til butikksjefen på Joker svært viktig.

– Midlene vi får fra Pantelotteriet bidrar blant annet til at hjelpekorpset kan yte god beredskap, at besøksvenner gjør at flere blir mindre ensomme og at Røde kors Ungdom får utviklet sine sosiale møteplasser. Så vi er veldig takknemlige for den innsatsen de gjør hos Joker Utsira, og den gavmildheten som alle kundene her viser, sier Per Olav Stange i Karmøy Røde Kors.

Både hjelpekorpset og omsorgstjenesten har måtte justere sine tilbud nå, og flere av inntektene fra blant annet sanitetsvakter har falt bort på grunn av avlyste arrangementer

– Vi skal komme oss gjennom dette, men vi må være veldig flinke til å spare penger nå, og trenger alle inntektene vi kan få, sier Stange.

Kundene tilbake

Butikksjef Klovning er glad hytteforbudet er over, og at flere nå kan besøke Utsira.

– Påsken var en spesielt dårlig uke, men jeg ser positivt på tiden fremover, og håper mye har stabilisert seg til sommeren, sier han.

Joker Utsira har fortsatt den høyeste andelen av pant som brukes som innsats. Klovning tror milliongevinsten bidrar til at det er såpass mange som spiller i butikken hans, men at det er bidraget til Røde Kors som veier tyngst.

– Det er mange som velger å gi bort panten sin, slik at Røde Kors kan få mer midler. Kombinasjonen av vinnersjanser, miljøgevinst og støtte til Røde Kors er jo bare en gullmatch, sier butikksjefen.

Øker under pandemien

Pantelotteriet opplever nå at enda mer pant brukes som innsats i Pantelotteriet.

– Det er helt tydelig en økt interesse for Pantelotteriet. Etter midten av mars har vi opplevd en økning på over ti prosent i andelen av panten som brukes i lotteriet, sier Gaute Langdal, daglig leder i Pantelotteriet.

– Vanligvis brukes rundt ti prosent av all pant i Pantelotteriet. Nå er andelen tidvis godt over 12 prosent. Trolig er den største grunnen at flere ønsker å støtte Røde Kors. Samtidig lokker nok milliongevinsten mange i disse tider. Det viktigste er at det betyr en kraftig økning i inntektene til det humanitære arbeidet, sier Langdal.

Nasjonalt fikk Røde Kors hele 62 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2019, hvor halvparten gikk til lokallagene.

Powered by Labrador CMS