Nyheter

Libanesere demonstrerte 12. juni mot landets myndigheter, som de anklager for å være skyld i landets økonomiske resesjon. Foto: Hussein Malla, AP/NTB scanpix

Kjøtt kan bli mangelvare i Libanon

Libanons kjøttindustri sliter som følge av den økonomiske krisen. Nå fjernes kjøtt fra menyen til landets soldater.

Publisert Sist oppdatert

Libanon opplever den verste økonomiske krisen siden slutten på borgerkrigen i 1990. Rundt halvparten av landets befolkning lever nå i fattigdom.

Landets soldater får nå ikke lenger kjøtt i maten de blir servert, opplyser landets nasjonale nyhetsbyrå.

Over 60 prosent av Libanons slaktebutikker har måttet stenge i løpet av de siste ukene, ifølge en interesseorganisasjon for kjøttprodusenter.

Verdien av det libanesiske pundet er bundet til en verdi av 1.507 pund per dollar. Dollarmangel gjør nå at prisen på det uoffisielle markedet har steget til 8.000 pund. Prisen på mat er som følge av dette 72 prosent høyere enn i fjor høst, opplyser den ikke-statlige organisasjonen Consumer Protection Association.

Valutaverdikollapsen er forårsaket av at kommersielle banker ikke lenger tillater dollaruttak og -overføringer, mener interesseorganisasjonen for kjøttprodusentene.

– Enten må dere frigjøre dollarreservene, eller gi støtte til støtte til kjøttindustrien, eller så må vi stenge fullstendig, understreket foreningen i etterkant av et møte med myndighetene tirsdag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS