Annonse
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland tar ingen koronasjanser og har utsatt helgens mekling for ansatte i bakerier og konditorier. Foto: Ole Berg-Rusten | NTB
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland tar ingen koronasjanser og har utsatt helgens mekling for ansatte i bakerier og konditorier.    Foto: Ole Berg-Rusten | NTB

Koronastopp hos Riksmekleren

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland tar ingen sjanser, og har selv tatt initiativet til å utsette meklingen etter at en av de involverte i den vellykkede bryggerimeklingen forrige helg har testet positivt for covid-19.

I mars flyttet koronaen hele lønnsoppgjøret til høsten. Nå rammer pandemien altså meklingen for 1.370 ansatte i 81 bedrifter, omfattet av overenskomsten for baker- og konditorfaget, som skulle startet i dag. NNN hadde varslet streik fra søndag morgen for 15 bakerier med til sammen 526 ansatte.

Nå er denne meklingen altså koronautsatt. Ny mekling blir 7. og 8. november. Riksmekleren opplyser at utsettelsen ikke vil påvirke gjennomføringen av øvrige meklinger.

Ingunn Storetvedt Eriksen er direktør for kommunikasjon og marked i NHO Mat og Drikke. Foto: Moment Studio
Ingunn Storetvedt Eriksen er direktør for kommunikasjon og marked i NHO Mat og Drikke. Foto: Moment Studio  

Følger retningslinjene

Ingunn Storetvedt Eriksen, direktør kommunikasjon og marked i NHO Mat og Drikke, forklarer:

– Vi ble onsdag gjort oppmerksom på at noen av de involverte under meklingen på bryggerioverenskomsten i helgen i etterkant av meklingen hadde testet positivt for covid-19. Som følge av dette har vi iverksatt nødvendige forhåndsregler internt og fulgt retningslinjene fra Oslo kommunes smittevernteam for smittesporing.

NHO Mat og Drikke har tett dialog med Riksmekleren, NHOs interne beredskapsteam og motparten NNN.

Tariffansvarlig Jarle Wilhelmsen i Norsk Nærings- og Nytelsesarbeiderforbund (NNN) forteller at en av deltakerne i forrige helgs bryggrimekling ble oppringt av Oslos smittesporingsteam.

– Riksmeklerens syntes situasjon var vel uoversiktelig. Vi tolker kanskje reglene i strengeste laget, men vi er helt enige med NHO Mat og Drikke og Riksmekleren om å utsette helgens mekling, sier Wilhelmsen.

Jarle Wilhelmsen er tariffansvarlig i NNN. Foto: NNN
Jarle Wilhelmsen er tariffansvarlig i NNN. Foto: NNN  

Ny dato for meklingen er ikke fastsatt.

Også ordinære forhandlinger flyttes

Partene opplyser at smittesituasjonen også får konsekvenser for de ordinære forhandlingene som var planlagt neste uke:

  • 19.-20. oktober: Meieriindustrien, NNN og NML - flyttet til 11. og 12. november

  • 21.-22. oktober: Melkebehandlende industri, NNN - flyttet til 16. og 17. november

 

 

Annonse
Annonse