Annonse
Ferien med øyhopping i Hellas er kanskje avlyst, men nå inviteres nordmenn til ølhopping av Bryggeri- og drikkevareforeningen, som i sommer utsteder egne bryggeripass.
Ølhopping

Lanserer «Bryggeripass»

Nesten som et ekte, norsk pass: Rødt og fint lyser det mot oss, med lovnader om det som kan bli en artig sommeraktivitet for ølinteresserte nordmenn.

Bryggeri- og drikkevareforeningen (Brod) lanserer nemlig nå «Bryggeripasset», der man kan stemple inn hos de av foreningens medlemmer som ønsker besøkende velkommen. Passet er helt gratis og kan enten bestilles via nettsiden bryggeripasset.no, eller fås hos et av de mange bryggeriene som deltar i ordningen.

De som har ti stempel eller mer innen 1. desember i år, kan dessuten være med i trekningen om en helg i Flåm, med opphold på Flåmsbrygga og besøk hos Ægir bryggeri.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Vi fikk et tips om det som heter Pilegrimspass, en tradisjon som har eksistert siden middelalderen. Passet ble opprinnelig brukt for å dokumentere at man var en ekte pilegrim når man kom som fremmed til et sted. Så tenkte vi at dette måtte da gå an å overføre til bransjen vår, sier kommunikasjonssjef Hege Ramseng i Brod til Dagligvarehandelen.

– Men det er kanskje også en håndsrekning til småskalabryggerier som har slitt under pandemien?

– Det er en håndsrekning til både små og mellomstore bryggerier, men først og fremst er det et ønske om at flere skal få øynene opp for den spennende ølkulturen vi har her i landet. Og jeg håper selvfølgelig at så mange som mulig tar turen innom et bryggeri i sommer – eller på høstens helgeturer. 

– Kjenner dere til noe lignende fra andre land?

– Etter at jeg hadde satt i gang prosjektet, ble jeg gjort oppmerksom på at noe liknende finnes flere steder i USA, blant annet i California. Men så vidt jeg vet er det bare vi som har laget et papirpass – altså ikke en app. I den heldigitale verden vi lever i, tror jeg det er en god del som synes det er litt kult, sier Ramseng.

– Det vil nok være kritiske røster som mener Brod med dette oppfordrer til økt alkoholkonsum; hva sier dere til dem?

– Til dem vil jeg si at det handler om å drikke bedre, ikke mer. Norsk øl er kultur, tradisjon og spennende smaker. Ølkultur er det motsatte av fyll og fanteri. For øvrig er det mange av våre medlemmer som nå kan tilby godt, norsk alkoholfritt øl, understreker Hege Ramseng.

Passet er ferdigtrykket og klart til å sendes ut til nordmenn som kan tenke seg å bruke litt av sommeren og høsten på «ølhopping».

 

 

 

Annonse
Annonse