Nyheter

Lerum tilbake i brusbransjen

Lerumfamilien har konstruert sin egen «brusmaskin» og lanserer den sukkerfrie brusen «Gently Sparkling ZERoh!» i fire varianter.

Publisert Sist oppdatert

Målet er å selge over en million flasker i året og samtidig bidra til å redusere det norske sukkerforbruket.

Da familiebedriften Lerum i saftbygda Sogndal bestemte seg for å satse på noe helt nytt, samlet de seg til idèmyldring. Brus med spennende smaker og friske farger kom fort opp som et forslag, noe ungdommene i familien var spesielt begeistret for. Mor i huset, som også er direktør på fabrikken, tente på idèen. Hun stilte èn betingelse: Den skulle være sukkerfri.

– Vi vet at vi fremdeles drikker for mye sukkerholdig brus her i landet. Det er et område hvor vi i Lerum kan bidra. Vi er jo kjent for de gode, sukkerfrie smakene i saft og syltetøy, og brus har vi laget her tidligere. Da startet ballen å rulle, sier Trine Lerum Hjellhaug i en pressemelding.

Lerums egen Reodor Felgen, Kurt Lerum, tok ansvar. Han kunne lage en «boblemaskin», men han ville ikke fylle flaskene med hva som helst. Boblene i brusen skulle være diskrete og behagelige.

– Ikke sånne som rasper i halsen. Det har jeg ikke sansen for, sier familiens fjerdegenerasjonstekniker.

Lerumfamilien brukte kompetansen de har i eget hus og har fått utviklet en ny maskin som lager sprudlevann med friske smaker fra bær og frukt. Maskinen kostet fem millioner kroner.

– Det er dyre bobler, men de er verdt hver krone, mener Kurt Lerum.

– «ZERoh!» er et sterkt merkenavn som mange kjenner og liker. Det var ikke tvil om at den sukkerfrie brusen vår også skulle få det navnet, sier Trine Lerum Hjellhaug.

Dermed er Gently Sparkling ZERoh! blitt en realitet. Lerum-brusen lanseres i smakene «Apple & Lime», «Orange & Mango», «Strawberry & Passionfruit» og «Pech & Lemon».

Powered by Labrador CMS