Nyheter

F.v. Eierne Ingvild Collet-Hanssen og Erlend Eilev Mellerud, ordfører Syver Leivestad, Anders Ullern og Stein Helge Hammersbøen fra Presseriet, salgs- og markedsansvarlig Cecilie Bjørnebye Jensen og administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk Nina Sundqvist. Foto: Matmerk.

Lokaldrikke i særklasse fra Røyse Bærpresseri

Annethvert solbær i Norge kommer fra Røyse ved Tyrifjorden. Nå er solbærsaften fra Røyse Bærpresseri nå blir hedret med kvalitetsmerket Spesialitet.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag dene uken fikk Røyse Bærpresseri tildelt Spesialitet for solbærsaften sin – et hedersmerke forbeholdt produkter Spesialitet-juryen mener er i særklasse i sin kategori.

– Få vet at annethvert solbær i Norge dyrkes på Røyse. Røyse Bærpresseri har med solbærsaften løftet seg opp på et nasjonalt nivå av lokaldrikkeprodusenter. All grunn til å være kry av håndverket de leverer, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Stiftelsen Matmerk i en pressemelding.

Hun oppfordrer lokalbefolkningen til å kjøpe lokale varer fra lokalmatprodusentene i særklasse fra Ringerike: økologiske spekepølser fra Ask, oster fra Thornjørnrud, Ringerikserter og Ringerikspoteter.

-- Støtt opp om disse utmerkede ambassadørene for norsk lokalmat i særklasse!

På Røyse er det utmerkede vekstvilkår for bær og frukt. Solbærsaften fra Røyse er laget av solbær fra Røyse som presses og videreforedles hos Røyse- frukt og bærpresseri. Det var en stolt eier Erlend Eilev Mellerud som var til stede under tirsdagens tildeling:

– Vi har arbeidet hardt i flere år, så å motta Spesialitet-merket for solbærsaften, ja det er stor stas når nåløyet er trangt. Tusen takk!

Om Røyse Solbærsaft sa juryen at den dufter rikt av solbær, har en fin syrlighet og smaker ren solbær. Den er perfekt balansert med akkurat passe sødme. Røyse solbærsaft utmerker seg i saftkategorien og er en solbærsaft i særklasse.

Powered by Labrador CMS