Nyheter

Mer tid i hjemmet til både matlaging og måltider oppgis som viktige årsaker til at det er blitt mindre matsvinn. Foto: Frank May, NTB

Matsvinnet redusert etter koronautbruddet

Ifølge ferske undersøkelser kaster vi mindre mat etter koronautbruddet, og en ny rapport viser at mer overskuddsmat blir reddet av matsentralene.

Publisert Sist oppdatert

To undersøkelser gjennomført av Nofima og Opinion viser at mellom 25 og 42 prosent av forbrukerne kaster mindre mat etter koronautbruddet.

Halvparten av de spurte sier de er blitt mer bevisste på ikke å kaste mat, og færre butikkturer er den viktigste årsaken til at det kastes mindre mat enn tidligere. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) er fornøyd med utviklingen.

– Koronautbruddet har gjort oss alle mer bevisste på matproduksjon og matforsyning, sier hun.

Begge undersøkelsene oppgir også mer tid i hjemmet til både matlaging og måltider som viktige årsaker til at det er blitt mindre matsvinn.

Mengden overskuddsmat som blir redistribuert av matsentralene har økt med 24 prosent under koronautbruddet, ifølge en ny rapport fra Matsentralen Norge.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS