Nyheter

Tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 0,6 prosent fra april til mai. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Matvareprisene dempet prisveksten

Ferske tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 0,6 prosent fra april til mai. På samme tid økte prisen på varer og tjenester med 0,2 prosent.

Publisert Sist oppdatert

− Matvareprisene bidro til å dempe prisveksten på varer og tjenester generelt, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare i en pressemelding.

− Den siste tiden har vært spesiell for hele handels- og tjenestenæringen, også for dagligvarehandelen. Smittteverntiltak og opprettholdelse av helsemyndighetenes råd har vært høyt prioritert. Dette har bidratt til at matvareprisenes typiske mønster gjennom året, med prisnedgang i typiske tilbudsperioder som påske, jul og skolestart samt prisjustering i andre perioder, har blitt noe annerledes. Det er uvanlig med prisnedgang fra april til mai.

Foto Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

Den norske kronen har vært historisk lav det siste året, dette har gjort det dyrere å kjøpe inn importerte varer.

–Dette har særlig påvirket prisene på sesongvarer som må importeres i vinterhalvåret, og gjør at årets mønster skiller seg fra det vi vanligvis ser, sier Størksen.

− Konkurransen i dagligvarebransjen er fortsatt sterk. Særlig kampen om 17. mai-kundene bidro til å trekke prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer ned, avslutter Størksen.

Powered by Labrador CMS