Annonse
Panteautomater i butikker viser nå en animasjonsfilm med budskapet «Ta vare på miljøet - og deg selv». Illustrasjon: Zarina Siadova, Skogen
Infinitum

Minner om gode pantevaner i animasjonsfilm

Panteautomater i butikker over hele landet viser nå en animasjonsfilm med budskapet «Ta vare på miljøet - og deg selv», med en ekstra påminnelse om at det er viktig å vaske hendene grundig når man er ferdig å pante.

– Det er viktig for miljøet at pant kommer inn, slik at alle bokser og flasker blir resirkulert. Derfor er det bra at vi opprettholder de gode pantevanene våre også i de spesielle tidene vi nå opplever. Når vi passer på å vaske hendene grundig etterpå, er det trygt å pante, sier Randi Haavik Varberg, direktør for Informasjon og marked i Infinitum i en pressemelding.
Randi Haavik Varberg, direktør for Informasjon og marked i Infinitum. Foto: Katrine Lunke

Film på Snapchat og Facebook

Uken etter at regjeringens tiltak ble innført, så Infinitum en nedgang i panting. 

– Dette har normalisert seg igjen, og nå pantes det som vanlig. De butikkene som ikke har mulighet til å vise video på panteautomaten, får foto som rullerer, sier Haavik Varberg til Dagligvarehandelen.  

I tillegg til visninger på selve panteautomatene, vil Infinitums animasjonsfilmer også bli vist på Snapchat og Facebook. Foreløpig skal filmen gå på sosiale medier frem til 19. april. 

– På denne måten når vi også folk hjemme, der mange samler opp flasker og bokser før de panter. Slik får de en påminnelse om å ta med panten når de skal på butikken. Med grundig håndvask etterpå, er det helt trygt å pante, sier Haavik Varberg i en melding.

– Pante som vanlig

Transportører fra Infinitum henter fulle sekker på butikkene og frakter disse til ett av Infinitums tre sorteringsanlegg. De ønsker å opprettholde vanlig hentehyppighet.

– Det er lurt å forandre minst mulig på vanlige rutiner og ha en normal hverdag på områder det er mulig, slik som panting. Hvis mange venter med å pante, vil det blir lange køer når folk begynner å pante igjen, som videre vil overbelaste både butikker og henteordning. Vi oppfordrer til å pante som vanlig og vaske hendene grundig og ofte, sier avdelingsleder Ståle Maldum på Infinitums anlegg i Lillestrøm kommune i en pressemelding.

Annonse
Annonse