Nyheter
Nå bør du ikke gå tom for riskrem
Om det er én dessert du ikke bør å bestilt for lite av i år, er det riskrem. Med mindre du er kjøpmann i Trøndelag – der er det multekrem som gjelder.
En fersk undersøkelse viser nemlig at hele 44 prosent av Norges befolkning koser seg med riskrem på julaften. Desserten topper faktisk listen i alle fylker utenom ett – trønderne spiser helst multekrem.
Mens både julemiddagen og favorittjulekaken varier rundt om i landet, er altså kundene dine mer samstemte om desserten.
– Vi ser at både i Nord-Norge, men ikke minst i Trøndelag er multekrem populært. Det handler nok om geografi, og at i områder der det vokser mye multer har folk tradisjonelt spist multer og krem til jul, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), i en pressemelding.
Listen over nordmenns dessertfavoritter viser at krem er en viktig ingrediens i julefeiringen. Fløte er en fellesnevner i de mest populære dessertene vi spiser i julen. Etter riskrem (44 %) og multekrem (18 %) følger karamellpudding (8 %), iskake (6 %) og fruktsalat (4 %).
– Norske meieriprodukter har topp kvalitet, og i julen vil vi kose oss med det aller beste. Desserttradisjonene er veldig stabile, og både riskrem og multekrem er tradisjoner vi tror vil holde seg i lang tid, sier Glemminge Arnesen.