Nyheter

Riskrem er den mest populære juledesserten over nesten hele landet. Hos trønderne er det imidlertid en annen kremdessert som havner i flest dessertskåler på julekvelden. I Midt-Norge sverger de til multer. Foto: Melk.no

Nå bør du ikke gå tom for riskrem

Om det er én dessert du ikke bør å bestilt for lite av i år, er det riskrem. Med mindre du er kjøpmann i Trøndelag – der er det multekrem som gjelder.

Publisert Sist oppdatert

En fersk undersøkelse viser nemlig at hele 44 prosent av Norges befolkning koser seg med riskrem på julaften. Desserten topper faktisk listen i alle fylker utenom ett – trønderne spiser helst multekrem.

Mens både julemiddagen og favorittjulekaken varier rundt om i landet, er altså kundene dine mer samstemte om desserten.

– Vi ser at både i Nord-Norge, men ikke minst i Trøndelag er multekrem populært. Det handler nok om geografi, og at i områder der det vokser mye multer har folk tradisjonelt spist multer og krem til jul, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), i en pressemelding.

Listen over nordmenns dessertfavoritter viser at krem er en viktig ingrediens i julefeiringen. Fløte er en fellesnevner i de mest populære dessertene vi spiser i julen. Etter riskrem (44 %) og multekrem (18 %) følger karamellpudding (8 %), iskake (6 %) og fruktsalat (4 %).

– Norske meieriprodukter har topp kvalitet, og i julen vil vi kose oss med det aller beste. Desserttradisjonene er veldig stabile, og både riskrem og multekrem er tradisjoner vi tror vil holde seg i lang tid, sier Glemminge Arnesen.

Powered by Labrador CMS