Nyheter

I løpet av de 27 årene Tinestafetten har blitt arrangert har til sammen nær to millioner barn og unge deltatt på den nasjonale løpefesten. Etter i år, kan arrangørene fortelle at den totale nedlagte distansen ville tatt oss helt til månen.

Nær 20.000 løp årets Tinestafett, hver for seg

Forrige uke gikk Tinestafetten av stabelen. Som følge av Koronasituasjonen var gjennomføringen langt fra tradisjonell i år, men det stoppet ikke nær 20.000 barn og voksne som løp distansen hver for seg.

Publisert Sist oppdatert

Hadde ting vært som normalt, ville skoler og friidrettsbaner over hele landet den 12. mai vært fylt med elever i Tinestafetten-trøyer. Covid-19 satt kanskje en stopper for normal gjennomføring, men løpegleden og samholdet lot seg likevel ikke knekke. På morgenen fulgte seere med på live-sendingen fra Tinestafetten på Facebook og YouTube, og nær 20.000 barn og voksne brukte resten av dagen på å løpe en distanse på 200 meter – der de var.

– Det har virkelig vært utrolig fint å se hvor mange som har engasjert seg og deltatt, tross åpenbare begrensninger. Spesielt at så stor andel familier og foresatte har vært med er gledelig. Dette er jo første gang vi har arrangert på denne måten, og at så mange har vært med er rett og slett fantastisk. Det var faktisk flere som deltok i år, enn det første året vi arrangerte stafetten på tradisjonelt vis, sier Linn Baarlid, prosjektleder i Friidrettsforbundet i en pressemelding.

Sponsorsjef i Tine, Ann Kristin Syversen, er også fornøyd.

– Tinestafetten er en fantastisk dag, og et høydepunkt for skoleelever hvert eneste år. Her står samhold, mestringsfølelse og løpeglede i sentrum, og det var viktig for oss å gjøre det vi kunne for å videreføre dette, selv om vi ikke kunne møtes og løpe sammen fysisk. At barn, unge, voksne og eldre over hele landet har vært med å markere Tinestafetten i år også, er vi ikke annet enn utrolig stolte og glade for, sier hun i en melding.

Live-sendingen på Facebook og Youtube hadde friidrettsesset Karsten Warholm i spissen, og flere både nasjonale og lokale politikere deltok i den digitale markeringen.

Powered by Labrador CMS