Nyheter

Espen B. Larsen (innfelt) tar plass i styret i Rewe International. Foto: Rewe

Nordmann avanserer i Rewe

Nordmannen Espen B. Larsen går inn i styret hos Rewe International og får samtidig sortimentsansvar for Sentral- og Øst-Europa.

Publisert Sist oppdatert

Espen B. Larsen er et ukjent navn for nordmenn flest. Men internasjonalt har han gjort karriere i internasjonale dagligvareselskaper, og har hatt flere lederstillinger i Aldi Danmark. I 2010 startet han i den tyske dagligvaregiganten Rewe Group.

De siste årene har han hatt internasjonalt ansvar for innkjøp, innkjøpsorganisasjon, strategisk markedsføring, bærekraft og utvidelse og konstruksjon i Rewes lavpriskjede Penny. Før dette, har han blant annet vært administrerende direktør for Penny-kjeden både i Italia og Tsjekkia.

Larsen har studert i kortere og lengre perioder i en rekke land, deriblant Tyskland, Frankrike, Russland og Japan, og skal kunne gjøre seg forstått på intet mindre enn ni språk.

Nå klatrer han altså ytterligere opp i Rewe-hierarkiet og tar plass i styret hos Rewe International, og får samtidig sortimentsansvar for Sentral- og Øst-Europa.

Rewe ble etablert i 1927 i Køln i Tyskland, hvor hovedkvarteret stadig ligger. De mest kjente kjedene er Rewe Supermarket med 3.300 butikker, Billa med 1.400 butikker og Penny med 3.000 butikker i Tyskland, Østerrike, Italia, Romania, Ungarn og Tsjekkia.

Powered by Labrador CMS