Annonse
Rapporten Klimakur 2030 ble presentert og overrakt klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn på Sentralen i Oslo. Fra v.: Veidirektør Ingrid Gahl Hovland, Avdelingsdirektør i Landbruksdirektoratet Geir Grønningsæter, miljødirektør Ellen Hambro, avdelingsdirektør i NVE Anna Vera Skriverhaug, avdelingsdirektør i Kystverket Sven Martin Tønnessen. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB scanpix
Klimakur

Nordmenn må spise mindre kjøtt og mer grønnsaker

I utredningen står det at det er gjennom kostholdsendring og mindre matsvinn det største potensialet for kutt i jordbrukssektoren ligger.

Deretter må jordbruket tilpasse produksjonen til etterspørselen og øke produksjonen av korn, frukt, bær og grønt der forholdene er egnet. Endringene forutsetter en stor holdningsendring hos forbrukerne, sa Geir Grønningsæter i Landbruksdirektoratet da utredningen ble lagt fram fredag.

Jordbruksareal ut av drift

Lese resten?
Løpende abonnement. Fornyer på fullpris (165,- eks mva). Første mnd kr
1,-
Prøv nå — ingen bindingstid
Allerede abonnent?
Annonse
Annonse