Annonse
Reneè Fagerhøi (til venstre) og Mette Beate Evensen er to av i alt åtte kokker som bidrar til Matkanalen og Matprats jubileumsserie.

Ny juleserie på Matkanalen

Julestemningen skal være på topp når åtte toppkokker møtes på Matprat-kjøkkenet for å lage sine favorittretter.

De fem episodene i serien «20 år med Matprat» er et resultat av et samarbeid mellom Matprat og Matkanalen. Blant de åtte kokkene er blant andre Reneè Fagerhøi fra Bula Bistro i Trondheim:

– Vi har noen av verdens aller beste råvarer i Norge som vi bør være så sjukt stolte av. Derfor må vi alltid prioritere å vise frem, handle og lage mat med norske råvarer. Heia bøndene! sier Fagerhøy i en pressemelding.

Det er første gang Matprat og Matkanalen samarbeider redaksjonelt, og tidspunktet er ingen tilfeldighet. Begge feirer jubileum i år, den yngste fyller fem, mens den eldste er en godt voksen 20-åring.

– Ja, vi feirer 20 år med Matprat nå i år, sier marketingsjef Mariann Sletten i MatPrat.

– I løpet av disse årene har vi gjort det vi kan for å inspirere det norske folk hjemme på kjøkkenet. Dette målet deler vi med Matkanalen, som også er opptatt av å spre matglede, og vi har lenge hatt lyst til å samarbeide med dem. Vi ser at det er blitt stadig viktigere for folk å vite mer om hvor maten kommer fra, og med denne serien ønsker vi å gi en hyllest til norsk mat.

Når stjernekokkene viser frem sine beste oppskrifter på Matkanalen, er det ingen hemmelige ingredienser – både fremgangsmåte og oppskrifter får folk rett hjem i stua gjennom Matkanalen.

– For oss er det en skikkelig anerkjennelse å bli invitert inn til å produsere og vise denne serien. «Alle» kjenner jo Matprat, og de har en spesielt god posisjon som et nettsted man oppsøker for inspirasjon og oppskrifter, mener daglig leder og redaktør i Matkanalen, Øivind Lindøe.

De åtte kokkene i serien «20 år med MatPrat» på Matkanalen er Even Ramsvik, Atli Már Yngvason, Reneé Fagerhøi, Mette Beate Evensen, Vinay Tangen, Christopher Haatuft, Kaja Rambæk Holmboe Bang og konditor Sverre Sætre.

Den første episoden er tilgjengelig på Matkanalen allerede, og de neste episodene kommer utover i desember.

Annonse
Annonse