Annonse
Mye mat inneholder tilsetningsstoffer. Mattilsynet har utviklet en ny veileder om regelverket som gjelder for produsentene. Foto: Tore Meek | NTB
Mye mat inneholder tilsetningsstoffer. Mattilsynet har utviklet en ny veileder om regelverket som gjelder for produsentene.    Foto: Tore Meek | NTB

Ny veileder om bruk av tilsetningsstoffer

Veilederen forklarer hvordan tilsetningsstoffer skal brukes i produksjonen av mat og drikke og dermed sikre trygg mat til forbrukerne.

Nyttig verktøy

– Vi tror at alle produsenter, importører og forhandlere av næringsmidler vil ha nytte av denne veilederen, og vil bruke den som et verktøy til å følge regelverket. Blant annet er den til god hjelp for riktig beregning av tilsetningsstoffer, sier seksjonsleder Marie Louise Wiborg i Mattilsynet.

Marie Louise Wiborg er leder for seksjon fremmedstoffer i Mattilsynet. Foto: Mattilsynet
Marie Louise Wiborg er leder for seksjon fremmedstoffer i Mattilsynet. Foto: Mattilsynet  

LES MER | Her kan du lese den nye veilederen for tilsetningsstoffer

Veilederen er publisert i en elektronisk utgave som blir oppdatert jevnlig. Den har aktive lenker til ulike deler av regelverket og andre nyttige nettsteder. Den gir forklaringer på ulike begreper, og det er mange eksempler på bruk av tilsetningsstoffer og utregning av mengde. En klikkbar illustrasjon av det sentrale regelverket gir oversikt og vil være til hjelp for å forflytte seg i forskriften.

Veilederen er nå tilgjengelig på mattilsynet.no.
Veilederen er nå tilgjengelig på mattilsynet.no.

Testet på brukerne

–  Vi har brukertestet veilederen for å være sikre på at den svarer på det bransjen og næringen har behov for å vite, og at den er lett å finne fram i og skrevet i et godt språk som er lett å forstå, sier Marie Louise Wiborg.

 

 

 

 

Annonse
Annonse