Annonse
Selskapet Plastretur har sagt opp avtalen med kommuner der husholdningene sorterer plastavfall i blå poser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Selskapet Plastretur har sagt opp avtalen med kommuner der husholdningene sorterer plastavfall i blå poser.    Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Oppsigelse av avtale om plastsøppel kan havne i retten

– Kommunen vil vurdere om Grønt Punkt Norge har lov til å fraskrive seg ansvar på denne måten, sier miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) i Oslo til Avfallsbransjen.

Det er Grønt Punkt Norge som drifter Plastretur. Mandag varslet selskapet oppsigelser av avtaler om innsamling av blå poser med plast i en rekke kommuner, deriblant Oslo, Tromsø og store deler av Lofoten og Grenland.

Årsaken er at mengden plastsøppel har økt som følge av koronakrisen, samtidig som lav kronekurs gjør det lite verdt. Dermed har selskapet gått på en kraftig økonomisk smell.

– Sorteringsanleggene i Tyskland vil helst ikke ha plast som samles inn på denne måten, fordi den er nærmest umulig å få solgt, uttalte kommunikasjonssjef Kari-Lill H. Ljøstad i Grønt Punkt Norge til Dagsavisen tidligere denne uka.

Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo vil nå se etter andre aktører som kan håndtere plastavfallet, sier Hermstad.

– Det er viktig at alle fortsetter å kildesortere plasten sin, sier han.

 

 

Annonse
Annonse