Nyheter

De siste ukene har flere Orkla-selskaper ryddet strender for blant annet flasker, korker, plastposer, glass, bomullspinner, tauverk, isopor, metallskrap og store mengder plastfragmenter fra ulikt opphav.

Orkla rydder strender for plast

De siste ukene har flere Orkla-selskaper ryddet strender som en del av prosjekt Bølgen, som skal forebygge at forbrukeravfall havner i naturen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vet at det er veldig store regionale forskjeller på hva slags søppel som havner i naturen. Her i Oslofjord-området ser vi tydelig mye hygiene- og «on-the-go» produkter dessverre, og det er i disse kategoriene at flest Orkla-produkter dukker opp, sier innovasjonsleder for bærekraft Bård Bringsrud Svensen i Orkla Home & Personal Care i en pressemelding.

Bølgen-prosjektet jobber for å forebygge forsøpling av forbrukeravfall og er et samarbeid mellom Hold Norge Rent, Mepex og Miljødirektoratet. Gjennom prosjektet inviteres næringslivet med i et samarbeid om en femtrinnsprosess hvor strandrydding og analyse av søppelet inngår. Dette for å skape økt forståelse for hvor all plasten i havet og søppelet langs strendene kommer fra.

– For oss i Orkla Home & Personal Care er det mye gamle synder å finne. Q-tips i plast fra flere år tilbake, fra før vi endret til papp, ligger dessverre ute i store mengder. At disse tidligere har blitt kastet i do, er det vi ser et resultat av nå, sier Bringsrud Svensen.

Alt søppelet som har blitt samlet inn gjennom strandryddingene, har blitt sortert og analysert sammen med representanter fra Bølgen.

– Vi i Bølgen-prosjektet er stolte over å ha Orkla med på laget og imponert over det engasjementet og det ansvaret Orkla viser gjennom sin deltakelse. De ønsker å være en del av løsningen på forsøplingsutfordringene, og ligger i front for å finne og gjennomføre konkrete tiltak som har effekt, sier prosjektleder Kathrine Kirkevaag i Mepex og for Bølgen-prosjektet, i en melding.

Powered by Labrador CMS