Nyheter

Orkla deltar i klimakampanjen Uniting Business and Governments to Recover Better sammen med 155 selskaper i 33 land. Foto: Anne Valeur

Orkla underskriver internasjonalt klimaopprop

Orkla vil bidra til en bærekraftig gjenreising av økonomien etter koronakrisen, og deltar i en internasjonal klimakampanje.

Publisert Sist oppdatert

«Uniting Business and Governments to Recover Better» er navnet på kampanjen som den internasjonale organisasjonen Science Based Targets initiative (SBTi) og United Nations Global Compact står bak.

I alt 155 selskaper i 33 land deltar i kampanjen som vektlegger betydningen av at næringsliv og myndigheter må jobbe sammen for å nå klimamålene. Økonomien må gjenreises etter koronakrisen på en måte som bidrar til å løse de globale klimautfordringene. Næringslivet må være innstilt på å investere i fornybar energi og bærekraftige løsninger. Samtidig vil det være nødvendig med en klimapolitikk som reduserer risikoen ved slike investeringer og fremmer grønn vekst.

– Koronakrisen har lagt stort press på samfunnet. Når økonomien skal gjenreises, er det viktig at næringsliv og myndigheter samarbeider om å nå klimamålene og jobbe sammen for en bærekraftig gjenoppbygging, sier konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i Orkla i en pressemelding.

Ved å signere oppropet «Uniting Business and Governments to Recover Better» understreker Orkla at arbeidet for å nå klimamålene ikke må stoppe opp som følge av Covid-19.

Powered by Labrador CMS