Annonse
Av nye tiltak er påbud om munnbind inne på offentlig sted, blant annet butikker og kjøpesentre. De nye Oslo-tiltakene innføres fra torsdag 29. oktober klokken 12. Foto: Thomas Brun, NTB

Oslo kommune innfører nye regler for smittevern i dagligvarebutikker

– Vi innfører strengere tiltak for å kunne holde samfunnet mest mulig åpent. For at vi ikke skal havne i en situasjon der portforbud er det eneste vi har igjen i verktøykassa av tiltak, sa byrådsleder Raymond Johansen da han orienterte om koronasituasjonen i hovedstaden mandag.

Av nye tiltak er påbud om munnbind inne på offentlig sted, blant annet butikker og kjøpesentre, der man ikke kan opprettholde minst én meter avstand. De nye Oslo-tiltakene innføres fra torsdag 29. oktober klokken 12.

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop sier til Nettavisen at deres nasjonale beredskapsgruppe nå ser på hvilke konsekvenser munnbind-påbudet eventuelt vil få for deres butikker.

– Vi ser både på kundetrafikken - når det er mest kunder i butikken - og på hva vi eventuelt må gjøre av nye tiltak. Men stort sett er det enkelt å holde én meters avstand i våre butikker, så det bør ikke være noe problem, sier han til avisen.

Kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen sier at de jobber med å finne ut hvordan munnbindpåbudet vil påvirke deres butikker. Heller ikke Rema 1000 har det klart for seg hvordan det skal blir fremover. 

– Vi forholder oss til de retningslinjer vi får fra myndighetene, og dette er ingen unntak, sier PR- og kommunikasjonssjef Calle Hägg i Rema 1000 til Nettavisen.

Annonse
Annonse