Nyheter

Andrea Maggioni og Johan Isak Tveit har sammen vunnet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Agder. Foto: Lily Kristine Berland, Innovasjon Norge

Osteseier i Agder

Johan Isak Tveit og Osteverkstedet AS får pris for samarbeid og produksjon av fersk ost. Samarbeidet har gjort at de har vunnet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Agder.

Publisert Sist oppdatert

Med en ekstra lokalforedlingskvote for osteproduksjon får Johan Isak Tveit utnyttet produksjonskapasiteten som han har i fjøset i tillegg til den ordinære leveringskvota. Osteverkstedet AS får dermed fersk, kortreist melk til sin osteproduksjon.

Samarbeidet mellom de to har vært økonomisk gunstig for begge parter. På fredag ble bedriftene hedret med Innovasjon Norges Bedriftsutviklingspris for landbruket i Agder.

Lillesand

Johan Isak Tveit driver en melkeproduksjon på Steindal i Lillesand. Ved siden av fjøset har Johan Isak Tveit bygget ysteri for utleie til Osteverkstedet AS. Ostene er italiensk-inspirerte fersk-oster som leveres ukentlig til hotell- og restaurantmarkedet.

– Vi er veldig avhengig av hverandre og det er en stor oppmuntring og annerkjennelse for våre bedrifter å få Bedriftsutviklingsprisen i landbruket, sier Johan Isak Tveit og Andrea Maggioni i Osteverkstedet AS, i en pressemelding.

Samarbeid mellom gård og ysteri

Til sammen sysselsetter bedriftene seks personer. Ysteriet Osteverkstedet AS startet i et oppusset verksted i en nedlagt bensinstasjon, og derav navnet Osteverkstedet. Ostene produseres uten konserveringsmiddel eller unødvendige tilsetningsstoffer.

– Jeg bruker ekte italiensk kjærlighet og ekte lillesandsk kumelk, sier Andrea Maggioni i Osteverkstedet AS.

Partene har samarbeidet i flere år og har derfor bygd opp stor tillit til hverandre.

Juryens begrunnelse

Kandidatene til prisen ble vurdert ut fra kriteriene økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft og innovasjon/nyskaping.

– Juryen har vektlagt at bedriftene har sett muligheten for å utvikle noe nytt gjennom samarbeid. Dette samarbeidet har gitt fersk lokalprodusert ost, sysselsetting og økonomisk gevinst for begge parter. I tillegg er gården et sosialt samlingspunkt i bygda, så dette samarbeidet er en svært god vinner som oppfyller alle kriterier, sier regiondirektør Sveinung Hovstad i Innovasjon Norge Agder.

Powered by Labrador CMS