Nyheter

Ikke et stilt øyeblikk på postens pakkesentraler i disse tider. Foto: Jil Yngland, NTB

Posten med ny app – forteller når det er koronatrygt å sende julepost

Posten Norge opererer ikke lenger med en siste frist for når julepakkene må være sendt, men tilbyr deg å sjekke når det er minst kø på postkontoret.

Publisert Sist oppdatert

Så sent som i fjor fikk postkundene beskjed om at juleposten ikke ville komme fram dersom den var sendt etter 16. desember.

På Postens websider heter det nå: «Frister som normalt, men på grunn av ekstra mange julehilsener/pakker i julen bør du beregne noen dager før.»

En uke før jul

– Vi sier nå at du bør sende pakkene en uke før jul, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen til NTB.

Han avviser at posten senker sine ambisjoner overfor kundene ved ikke å sette opp en klar frist som er grei å forholde seg til.

– Vi er mer ambisiøse nå med å gi en frist som er tettere mot jul enn i fjor da 16. desember var siste frist, sier pressesjefen.

Kundemønster

Posten har samtidig innført en ny funksjon i Posten-appen, der den enkelte kan sjekke kundemønsteret på sitt lokale postkontor og levere når det er minst folk.

– Det er store mengder post som skal håndteres nå. Med appen kan du se når det stille perioder. Det er bra for oss å få flere til å levere i stille perioder. Det er også bra for kunder som må ta koronahensyn å vite når de stille periodene er, sier Pettersen.

Posten har imidlertid satt opp frister for pakkepost til utlandet. Disse er:

  • Danmark: 15. desember
  • Finland: 16. desember
  • Island: 17. desember
  • Sverige: 18. desember

(©NTB)

Powered by Labrador CMS