Annonse
Forbruker Pia Berg, som hadde ideen til det som i dag er blitt Skyr Luftig, sammen med Q-sjef Bent Myrdahl.
Forbruker Pia Berg, som hadde ideen til det som i dag er blitt Skyr Luftig, sammen med Q-sjef Bent Myrdahl.  

Q-innovasjon vekker oppsikt i utlandet

Topp-25 lista fra Nielsen’s BASES «Top 25 breakthrough innovations List» har i flere år vært gullstandarden i bransjen når det gjelder å anerkjenne suksessfulle innovasjoner innenfor FMCG (Fast Moving Consumer Goods), skriver Q-Meieriene i en pressemelding.

Eneste fra Norden

I kåringen for 2020 blir mousse-yoghurten Skyr Luftig, som eneste nordiske produkt, nevnt sammen med store navn som Twinings, Nestlé, Oreo, Redbull og Nutella.

– Å være i et slikt selskap viser at vi har lykkes med noe. Vi er en liten aktør og blir selvsagt stolt over at Skyr Luftig blir anerkjent som en gjennombruddsinnovasjon i europeisk sammenheng, forteller Myrdahl.

Kåringen gir honnør til hvordan Q-Meieriene jobber med åpen forbrukerdrevet innovasjon, og hvordan de sammen med forbruker har klart å løse et behov i markedet.

Ifølge Nielsen blir det lansert hele 120 nye produkter i FMCG-kategorien i Europa hver eneste dag. Fellestrekk for de som lykkes er at de treffer godt på trender og fortsetter å levere på forbrukernes høye krav.

Skal utvikles videre

– Skyr har ikke tenkt til å bremse. I tillegg til å utvikle nye smaker og formater, er neste steg å gjøre emballasjen mer klimasmart, sier Myrdahl.

Engasjerte forbrukere gjør at Q våger å ta sjanser på å utvikle nye smaker og formater. Idéen til Pia Berg om å lage en «Fromasj-Skyr» ble til innovasjonen Skyr Luftig i 2018.

– Fra vi fikk ideen brukte vi om lag 18 måneder i produktutvikling for å realisere akkurat det som Pia ønsket seg. Det var ikke enkelt, men heldigvis liker vi i Q ting som er vanskelig å få til, forteller senior produktutvikler Johan Heggland.

Siden lansering i 2018 har det populære produktet rukket å bli en vekstvinner i sin kategori med 11 millioner solgte begre totalt, og 3,8 millioner solgte begre hittil i 2020.

 

Annonse
Annonse