Nyheter

– Hvis ikke utfordringen kan løses politisk eller regulatorisk, tar vi gjerne en ny prat med Coop om Core, sier Ole Robert Reitan til E24. Foto: Berit Roald , NTB

Reitan truer med Coop-samarbeid

Ole Robert Reitan sier han har en ferdig skrevet innkjøpsavtale med Coop liggende skuffen i tilfelle politikerne ikke «forstår hvor kritisk forskjellsbehandlingen er» i dagligvarebransjen.

Publisert Sist oppdatert

Det melder E24.

– Hvis ikke utfordringen kan løses politisk eller regulatorisk, tar vi gjerne en ny prat med Coop om Core. Det hadde skapt balanse mellom aktørene, og betingelsene måtte blitt like. Avtalen er ferdig skrevet og ligger i skuffen, sier Ole Robert Reitan i en melding til E24.

Avtalen kalles Core, og har også tidligere vært oppe til diskusjon og brukt som pressmiddel da Ica og Norgesgruppen ønsket å inngå et innkjøpssamarbeid tilbake i 2013.

Stortingets næringskomité skal før jul avgjøre om det innføres strengere krav til å gi store forskjeller i innkjøpspriser når leverandører selger matvarer til dagligvarekjedene. En undersøkelse fra Konkurransetilsynet viste at norske dagligvarekjeder opplever fremdeles store forskjeller i innkjøpspriser.

I november i fjor viste en gjennomgang fra Konkurransetilsynet at Norgesgruppen gjennomgående får bedre betingelser fra leverandørene enn Coop og Rema 1000. For noen leverandører er prisforskjellen over 15 prosent i snitt for alle varer. I en e-post til Dagligvarehandelen skriver Coop at de venter på at myndighetene tar tak i de store forskjellene i innkjøpspriser som er avdekket av Konkurransetilsynet.

– Dersom ikke noe blir gjort må vi vurdere ulike alternativer for å sikre at vi kan fortsette å gi kundene, som eier oss, konkurransedyktige priser på et stort utvalg. Et alternativ kan være å se på et samarbeid på innkjøp, men det er ikke noe vi har fokus på akkurat nå, sier konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop.

Powered by Labrador CMS