Nyheter

Kjøpmann Preben Madsen på Rema 1000 Wergeland og keder Dag Vasenden i Fana Røde Kors. Foto: Rema

Rema-kunde startet pensjonstilværelsen som millionær

På mandag skulle en bergenser på Rema 1000 Wergeland i Bergen for å kjøpe egg og brød til sin svigerfar. Med seg hadde han en pose med tomflasker etter 17. mai-feiringen. Det skulle føre til en milliongevinst.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg hadde pant for 27 kroner og trykket på Røde Kors-knappen som jeg pleier. Plutselig kom en fanfare og så sto det at det var gevinst. Jeg trodde jo bare at jeg hadde vunnet 50 eller 100 kroner, forteller mannen i en pressemelding, som ønsker å være anonym.

– Helt utrolig

Det var litt dårlig lys ved automaten, så han trodde først det sto 100.000 kroner. Da han kom bort til hyllene med egg, så han at det var en ekstra null.

– Plutselig klarte jeg å lese hva som sto der. Det er jo helt utrolig, jeg hadde jo faktisk vunnet en million kroner, sier mannen, som akkurat har blitt pensjonist.

– Det er helt fantastisk å begynne pensjonisttilværelsen med en ekstra million. Nå vurderer vi å skaffe oss den ferieboligen i syden vi alltid har ønsket oss, sier den heldige vinneren, som er pantemillionær nummer 83.

Bidro mest

Kjøpmann Preben Madsen på Rema 1000 Wergeland i Bergen er veldig fornøyd med få en pantemillionær i butikken sin.

– Det var superhyggelig å få en vinner her i butikken, så jeg får bare gratulere.

Rema 1000 Wergeland var butikken i Hordaland som bidro mest til Pantelotteriet i 2019, med over 350.000 kroner.

– Pantelotteriet er veldig populært her, og det virker som mange synes det er en enkel og spennende måte å støtte det lokale Røde Kors-laget, sier Madsen.

– Gratulerer

I fjor fikk Røde Kors hele 62 millioner kroner fra Pantelotteriet. Halvparten av dette gikk til de lokale lagene. Fana Røde Kors i Hordaland fikk over en halv million kroner fra lotteriet i 2019. Dag Vasenden, leder i Fana Røde Kors, er også glad for en vinner i sitt distrikt. Det gir oppmerksomhet til en viktig inntektskilde for lokallaget.

– Jeg må si gratulerer til den nye pantemillionæren. Samtidig vil jeg si tusen takk til alle dere som støtter oss lokalt med panten sin. Disse midlene er helt avgjørende for at Røde Kors kan gjøre en innsats for de mange som trenger det. Det er spesielt viktig i den utfordrende situasjonen vi alle er i nå, sier Vasenden.

Powered by Labrador CMS