Annonse
Infinitum har fått spørsmål fra en kjede om håndtering av panteemballasje. Foto: Katrine Lunke
Infinitum og koronaviruset

Sikker håndtering av tomgods

– Men vi oppfordrer alle til å være ekstra nøye med hygienen nå, sier Randi Haavik Varberg, direktør for informasjon og marked i Infinitum i meldingen. 

Koronaviruset smitter ikke gjennom huden, men får man viruset på hånden og tar seg til ansiktet smitter det gjennom munn, nese og øyne. Ifølge Folkehelseinstituttet kan koronavirus overleve på overflaten av en boks eller flaske i to dager. 

– Ved normal drift av panteautomaten er smittefaren minimal forutsatt god hygiene. Det er ikke behov for å ta på flaskene og boksene under normal drift. Automaten håndtere enhetene, som så går rett i sekkene. Sekkene lukkes og hentes av transportør fra Infinitum.
 
Infinitum oppfordrer alle butikker og mottakere av pantegods til å bruke hansker som kastes etter bruk, eller vaske seg grundig på hendende etter håndtering av pantegods.

– Hvis de ansatte må rydde opp flasker og bokser som har falt utenfor beholderen så gjelder hygienerutinene. Såpe og vann dreper viruset, det gjør også desinfeksjonsmidler som sprit, sier Haavik Varberg. 

Annonse
Annonse