Nyheter

Lerum og ViteMeir inngår et samarbeid med mål om å lage en Smakslab. Foto: Arkitektkontoret 4B

Skal lage frukt- og bærakademi for unge

Lerum og ViteMeir inngår en partneravtale med mål om å lage en Smakslab som skal skape interesse for og spre kunnskap om mat, matteknologi og ernæring.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet skal koble skolene med kunnskapen og kompetansen som fins om mat og drikke i nærområdet, og skape en arena for samarbeid, læring og rekruttering.

– Lerum har vært sponsor for ViteMeir siden 2019 og har en sponsoravtale som går ut 2022. I tillegg til denne sponsoravtalen får vi nå et engangsbeløp på 250.000 kroner som skal gå til å kjøpe relevant utstyr for Smakslaben. Dette er vi svært glade for, sier markedssjef i ViteMeir, Erlend Fardal Lunde i en pressemelding.

Som en del av et læringsopplegg rettet mot faget mat og helse og naturfag, vil Lerum og ViteMeir lage et frukt- og bærakademi. Gjennom systematisk innsamling av utsortert frukt og bær fra butikker, og også private og offentlige hager i sesong, henter elever inn råvarer til egen produksjon med frukt- og bærpresse og kokekar. I denne prosessen får de også innsyn i en produksjonskjede fra råvare til matprodukt, prøvd teknikker og metoder for produksjon og utforske hvordan matvalg og matforbruk kan påvirke miljøet, klimaet og matsikkerheten.

– Lerum vil være med på dette av flere grunner. Vi trenger arbeidstakere i framtiden som har interesse for bærekraftig utvikling og produksjon av mat og drikke. Ved å tidlig introdusere elever for de mulighetene som ligger i nærområdet, kan det hende vi klarer å rekruttere lokalt i framtiden, sier adm. direktør i Lerum, Trine Lerum Hjellhaug.

Powered by Labrador CMS