Nyheter

Nærbutikken Kvingo i Vestland har fått støtte til ny kortterminal, etter krav fra myndighetene. Foto: Merkur

Snart tomt for Merkur-støtte

Merkur har lite penger igjen til økonomisk støtte til nærbutikker dette året. Etterspørselen etter midler har vært så stor at mange vil få avslag på søknader om investeringsstøtte utover høsten.

Publisert Sist oppdatert

Koronapandemien har ikke stoppet investeringslysten i norske nærbutikker. Så langt i år er det gitt tilsagn om nesten 45 millioner kroner i økonomisk støtte fra Merkur-programmet.

Merkur har en ramme på 48 millioner kroner til fem ulike støtteordninger. Men etterspørselen har vært stor gjennom hele året. Derfor er kassen i ferd med å gå tom, fire måneder før årsskiftet, opplyser Merkur på sine hjemmesider.

Distriktssenteret som forvalter Merkur-programmet, vil holde av en million kroner til investeringer i butikker som deltar i et pilotprosjekt med fleksible åpningstider med ny teknologi, samt til utviklingsstøtte til bokhandler. Resten av midlene, to millioner kroner, vil bli reservert til investeringer som følge av havari av kjøl og frys, lovpålagt oppgradering av chipautomater ved drivstoffanlegg og lignende.

Ordinære søknader som ikke er kritiske med tanke på butikkdriften, vil bli avslått fordi det ikke er mer tilgjengilege midler. De som oppfyller støttevilkårene og kan utsette prosjektene til 2021, blir oppfordret til å søke om midler i 2021. Men da er det en forutsetning at prosjektet ikke blir satt i gang før butikken har fått godkjent søknaden.

Powered by Labrador CMS