Nyheter

Så langt i år har sider en vekst på 19 prosent. Det bærer mot soleklar rekord. Foto: Gorm Kallestad, NTB

Soleklar rekord

Salgstallene har stabilisert seg noe etter juni og juli, men redusert svenskehandel gir likevel klare utslag: Rekordsalg for øl, sider, brus og energidrikker, mens vann går tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen (Brod) Erlend Vagnild Fuglum i en e-post til medlemmer og samarbeidspartnere.

Hittil i år har energidrikker en vekst på 33,7 prosent, og salget er mer enn doblet siden 2017.

– Åtte av elleve energidrikkleverandører har hatt vekst under koronaperioden, skriver Fuglum i e-posten.

På brus er veksten så langt i år på over 14 prosent sammenlignet med samme periode i 2019.

– Det går mot det beste salgsåret for brus siden vi begynte med elektronisk registering i 2010. I dagligvare økte brussalget med 18,8 prosent i august, og veksten så langt i år er på 20,4 prosent, skriver Fuglum, som videre opplyser at ti av 17 brusprodusenter har hatt økt salg siden koronatiltakene ble iverksatt 12. mars.

Så langt i år har sider en vekst på 19 prosent. Det bærer mot soleklar rekord.

– Både alkoholfri sider og sterksider er i ferd med å etablere seg produktkategorier, dog med lave volmer fortsatt. Syv av ni siderprodusenter har hatt økt salg siden koronatiltakene ble iverksatt 12. mars.

Øl hadde en vekst i august på 4,4 prosent. Så langt i år er veksten på litt over 8 prosent. Alkoholfritt hadde en formidabel vekst på 30,1 prosent i august og veksten så langt i år er på 14,9 prosent. Så langt i år har uteliv en nedgang på 37,3 prosent.

– Samtidig fortsetter veksten i dagligvare: 17 prosent i august og 19,2 prosent så langt i år.

Fem av de seks store bryggeriene har hatt økt salg under koronatiltakene og samlet har de hatt en vekst på 11 prosent siden mars.

Når det gjelder salgstall for vann, er nedgangen størst i uteliv med 40,2 prosent i august og 39 prosent så langt i år. Også i dagligvare peker pilene nedover.

– Likevel er det en vekt på 1,3 prosent så langt i år, skriver Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Powered by Labrador CMS