Nyheter

Også et av konsernstyremedlemmene i Tine ønsker nå å selge sin melkekvote.

Stor interesse for å selge melkekvoter

– Påmeldingene utgjør til sammen en oppkjøpsmengde på vel 40 millioner liter, så interessen er svært stor, sier seksjonssjef Olav Sandlund i en melding fra Landbruksdirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Den ekstraordinære oppkjøpsordningen av melkekvoter ble iverksatt 2. januar. Torsdag 9. januar hadde Landbruksdirektoratet registrert 475 påmeldinger.

Blant de 475 som har meldt melkekvoten sin for salg er også et av konsernstyremedlemmene i Tine, Elisabeth Irgens Hokstad. Det melder Nationen. Oppkjøpsordningen på 40 mill. liter er et resultat av at Norge må avvikle eksportsubsidiene innen 2021.

Ordningen er todelt: Kvoteeierne inviteres til først å melde sin interesse, og deretter sende selve søknaden om salg av grunnkvote innen 31. mars. Påmeldingene skjer etter «først til mølla»-prinsippet.

Den fylkesvise oversikten viser at det enda er en del å gå på når det gjelder mengde i Rogaland, Trøndelag og Innlandet. I andre deler av landet har det meldt seg langt flere enn det er kvote til.

– Det er verd å merke seg at påmeldingene ikke er bindende, bildet kan så absolutt endre seg. Det er derfor ingen grunn til å la være å melde seg på, sier Sandlund.

Nå skal direktoratet gå nøye gjennom alle påmeldingene. Ca. 17. januar vil de som er innenfor avsatt oppkjøpsmengde i sin region få tilbud om å sende inn søknad om salg. De andre vil få beskjed om at de står på venteliste.

Powered by Labrador CMS