Nyheter

Hver gang du kjøper et Gullkorn- eller Familiebrød hos Joker eller Nærbutikken går en krone til Matsentralen.

Støtter Matsentralen med én million i året

Hver gang du kjøper et Gullkorn- eller Familiebrød hos Joker eller Nærbutikken går én krone til Matsentralen. Det finansierer utdeling av 400.000 måltider i året.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet med Matsentralen ble inngått i januar i år og styreleder i Matsentralen Norge, Cristiano Aubert, bekrefter at pengene fra Joker og Nærbutikken kommer godt med.

– De syv matsentralene i Norge opplever rekordetterspørsel etter overskuddsmat, og når jeg sier rekord er det med en stor bismak i munnen. Det var 40 prosent økning i etterspørsel etter mat mellom mars og juli 2020. Bare i april delte vi ut 72 prosent mer mat enn samme måned i fjor, sier Aubert i en pressemelding.

Det er mange mennesker i Norge som trenger hjelp for å få hverdagen til å gå opp. I en pressemelding sist uke oppfordret landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) bedrifter, som har mulighet, til å levere mer overskuddsmat til matsentralene.

– Julen kan bli ekstra tøff

Aubert viser til at antallet barnefamilier som lever i fattigdom i Norge doblet seg fra 2001 til 2016. Ved å kunne tilby sårbare grupper god kvalitetsmat gjør Matsentralen hverdagen deres enklere og tar bort noen sorger.

Med bidraget fra Joker og Nærbutikken på én million kroner i året gjør at Matsentralen kan få delt ut 400.000 måltider. Det synes kjededirektør i Joker og Nærbutikken, Kjetil Flåtrud, er veldig positivt.

– Denne julen kan bli ekstra tøff for mange, da er det godt å vite at det finnes aktører som Matsentralen, som kan gjøre juletiden litt enklere for noen. Vi er en betydelig aktør, og har dermed også et stort ansvar. Det tar vi på alvor og er glade for at vi kan bidra, sier Flåtrud i en melding.

Trenger at flere bidrar

Matsentralen håper at flere lar seg inspirere til å gjøre som Joker og Nærbutikken, enten ved å støtte med penger eller ved å donere overskuddsmat.

– I april fikk matsentralene inn 70 prosent mer mat enn på samme tid i fjor. Økningen er fortsatt høy, men det er likevel ikke nok. Vi trenger en økning på 50 til 100 prosent for å møte etterspørselen etter mat, og størst er behovet for nærings- og proteinrik mat som kjøtt og grønnsaker, sier Cristiano Aubert.

Powered by Labrador CMS