Nyheter

Arne Olav Solberg er mattrygghetsansvarlig i Steritech, en del av Rentokil Initial Norge AS.

Strengere enn Mattilsynet på mattrygghet

Med eller uten korona: Ekspertene i Steritech mener fortsatt Norge har en vei å gå med hygiene og mattrygghet.

Publisert Sist oppdatert

Vi er ikke så mye bedre enn andre land

Arne Olav Solberg er mattrygghetsansvarlig i Steritech, en del av Rentokil Initial Norge AS:

– Vi er kommet langt i Norge med tanke på mattrygghet og hygiene, men vi er ikke så mye bedre enn andre land. I en del land i Europa ser de stygt på deg hvis du tar på frukten uten hansker. Slik er det ikke i Norge, forklarer Solberg.

Restauranter hovedmarkedet

Steritech USA har eksistert i mer enn 20 år og selskapet omtaler seg som en «pioner innen mattrygghet og service». Steritech ble en del av Rentokil Initial Norge ved årsskiftet 2017/2018

Restauranter, matbutikker, storkjøkken og hoteller er sentrale markeder, med de restaurantkjedene som de klart viktigste.

Der er det for eksempel viktig å hjelpe kjedene med å sørge for at kundene opplever restaurantene på samme gode måte, selv om de er lokalisert på forskjellige steder.

I disse dager åpner restaurantene gradvis opp igjen, men det er usikkert hvordan bransjen vil klare seg. Det kan få konsekvenser for Steritech, på samme måte som andre tjenesteleverandører til denne bransjen.

Grundige evalueringer

Du har sikkert sett smilefjesene fra Mattilsynet når du har vært på restaurant.

Foto Mattilsynet tildeler smilefjes etter tilsyn i Norge. Dette betyr symbolene (fra venstre): 1) Gode resultater på tilsyn 2) Noe må rettes 3) Alvorlige mangler er funnet. Illustrasjon: Mattilsynet

– I motsetning til andre leverandører, tror vi at evalueringsprogrammer for mattrygghet må være mer omfattende enn vanlig inspeksjon fra Mattilsynet, forklarer Arne Olav Solberg.

Han og kollegene har fått opplæring fra Steritech USA, der den store skrekken for bransjen ikke er negativ kritikk fra offentlig myndigheter, men direkte tilbakemeldinger fra kundene – ikke minst i sosiale medier som TripAdvisor.

– I Norge er det nesten omvendt. Steritechs mål er å gi en evaluering som gjør kundens virksomhet bedre, reduserer risiko og skaper vekst gjennom forbedret service, flere kunder og økt omsetning, sier Solberg.

Hele staben hans er grundig opplært, slik kundene kan være sikre at evalueringene overholder alle nødvendige juridiske standarder.

Stigende interesse

Solberg ser nå – i den spesielle situasjonen landet står oppi – at det er stor interesse for løsninger innen overflatedesinfisering.

– Når ulike service- og næringsfunksjoner åpner opp igjen, ønsker de å være trygge på at alle flater er smittefrie og rene. Dette er aktuelt for blant andre restauranter, storkjøkken og hoteller, kontorlokaler, skoler, barnehager og butikker – også matvarebutikker.

Denne artikkelen er også publisert i Matindustrien #3/2020. Her kan du bestille et gratis prøveabonnement som stanser automatisk.

Rentokil Initial Norge

  • Når og hvor: Stiftet i 1971, består av fem forretningsområder i dag: Rentokil skadedyrkontroll, Steritech, Initial hygiene og matteservice, Premium Scenting duftmarkedsføring og Ambius Interiørbeplantning.

  • Produkt og marked: Del av engelske Rentokil Initial PLC, en global aktør innen sine virksomhetsområder, representert i 80 land.

  • Ansatte: 223 totalt i Norge, selskapet ledes av Espen Arthur Agnalt. Hovedkontor i Sanitetsveien 17 på Skjetten i nye Lillestrøm kommune, avdelinger i Trondheim, Bergen og Stavanger.

  • Økonomi (2018): 277,0 millioner kroner i driftsinntekter, driftsresultat 23,2 millioner kroner, driftsmargin 8,4 prosent.

  • Eiere: Rentokil Initial PLC er børsnotert i London

Powered by Labrador CMS