Nyheter

To nye Coop-fusjoner

Styrene i Coop Høylandet og Coop Skaun innstiller på fusjon med Coop Midt-Norge. Sakene skal til behandling på de respektive samvirkelagenes årsmøter i desember.

Publisert Sist oppdatert

Coop Midt-Norge har fusjonert inn tolv samvirkelag de siste årene, og har mer enn doblet omsetningen siden 2015. Nå har ytterligere to samvirkelag innstilt på å slå seg sammen med handelsgiganten på Lade.

Tirsdag 20. oktober vedtok enstemmige styrer i Coop Høylandet og Coop Skaun å innstille på fusjon med Coop Midt-Norge. Tilsvarende vedtak ble gjort av et enstemmig styre i Coop Midt-Norge onsdag 21. oktober.

Saken går nå til endelig behandling og beslutning i de respektive lags årsmøter, som gjennomføres hos henholdsvis Coop Høylandet og Coop Skaun 14. desember og Coop Midt-Norge 15. desember.

– Gjennom fusjonen blir vi enda sterkere, og det i en region der Coop allerede har svært høy markedsandel. Prosessen mellom oss og Coop Midt-Norge har vært meget god, og styret mener at dette er en fremtidsrettet beslutning til fordel for både medlemmer, ansatte og lokalsamfunnet. Nå er det opp til medlemmene å ta avgjørelsen, sier styreleder Svein Are Olsen i Coop Høylandet i en pressemelding.

Før de to fusjonene har Coop Midt-Norge 144 butikker i 27 kommuner fra Røros i sørøst til Rana i nord. Omsetningen er mer enn doblet siden 2015, og var i 2019 på 7,6 milliarder kroner.

– Formålet med de to fusjonene er å skape økt konkurransekraft som kommer lagenes butikker, medlemmer og ansatte til gode, samt skape et robust samvirkelag som har et solid økonomisk grunnlag for videre satsing og vekst, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Powered by Labrador CMS