Annonse
En undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at 18 prosent ikke spiser julegrøt i desember. Foto: Melk.no      

Tre av fire nordmenn spiser julegrøt i desember

– Folk flest begynte å spise risengrynsgrøt på julaften rundt midten av 1800-tallet. Før dette var risengrynsgrøten mest for de bemidlede som hadde tilgang på ris, men med årene har risengrynsgrøten blitt en viktig del av julen for de fleste av oss, sier Ida Berg Hauge, direktør for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), i en pressemelding. 

Yngre spiser i større grad julegrøt enn det eldre gjør, og de spiser vanligvis også julegrøt flere ganger i løpet av desember. 

Lese resten?
Løpende abonnement. Fornyer på fullpris (165,- eks mva). Første mnd kr
1,-
Prøv nå — ingen bindingstid
Allerede abonnent?
Annonse
Annonse