Annonse
Dagligvarehandelen

Utsetter «Butikktesten»

– «Butikktesten» er riktig nok en av våre aller mest populære spalter, men dette var likevel en enkel beslutning å ta, sier redaktør Are Knudsen i Dagligvarehandelen om å sette «Butikktesten» på vent.

Dette innebærer at det vil være en butikktest i avisen som utkommer tirsdag neste uke, men deretter vil det være et opphold på ubestemt tid.

– Det var Spirit Gruppen, som lager butikktestene for oss, som først luftet idéen om å ta en pause. Og det var egentlig ikke så mye å lure på, vi sa oss enige med én gang, sier Knudsen, som forteller at årsaken er todelt.

– For det første er det mer eller mindre unntakstilstand i mange butikker om dagen. Folks handlemønster har endret seg, noe som gjør at vi får flere hull i hyllene og at ikke alle rutiner fungerer like godt som de pleier. Det er høyst forståelig, og vi mener det vil være urettferdig å teste butikker i dagens situasjon, sier redaktøren.

– For det andre tar det litt tid å utføre butikktester. Spirit Gruppens testere oppholder seg typisk lenger i butikken enn gjennomsnittskunden, og vi ønsker rett og slett ikke å bidra til at det er flere folk i lokalene enn strengt tatt nødvendig.

Beslutningen om å sette testene på pause, betyr ikke nødvendigvis at de blir borte helt til pandemien er over.

– Først og fremst må dette få lov til å «sette seg» i butikkene, de må få tid til å komme inn i de nye rutinene. Med tanke på hvor raskt situasjonen utvikler seg, med nye tiltak nær sagt daglig, kan det nok ta litt tid. Når dét er på plass, må vi vurdere smittevernaspektet ved å gå inn i butikkene på denne måten. Vi ønsker ikke å bidra til at flere blir syke, det være seg butikkansatte, kunder eller våre egne testere, understreker redaktør Are Knudsen.

Annonse
Annonse