Nyheter

Butikksjef Mats Elshøy ved Spar Kastellet.

Vant en million, gir bort halvparten

Onsdag vant en mann én million kroner på Pantelotteriet på Spar Kastellet i Oslo. Halvparten av premien skal han gi til bestevennen sin.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld skulle 47-åringen fra Oslo på Spar-butikken for å kjøpe brus. Med seg hadde han pant for 86 kroner.

– Jeg pleier alltid å trykke på Røde Kors-knappen. Så kom en fanfare, og det sto at jeg hadde vunnet. Jeg trodde første det var 50 eller 100 kroner, og ble helt satt ut da jeg så at det var mange nuller, sier mannen i en pressemelding fra Pantelotteriet.

Siden nullene sto så tett, trodde han først at han hadde vunnet 100.000 kroner.

– Jeg synes det var et veldig høyt beløp, og ble veldig fornøyd. Så telte jeg nullene en gang til, og så til slutt at jeg sto med én million kroner i hendene. Det var en helt utrolig opplevelse, sier mannen.

En avtale fra langt tilbake gjør at han ikke skal beholde alle pengene selv.

– For mange år siden inngikk jeg en avtale med bestekompisen min om at vi skulle dele premien hvis vi vant noe over 10.000 kroner. Så nå kunne jeg endelig ta en telefon til han og fortelle den gode nyheten. Han ble veldig overrasket og svært glad, forteller vinneren.

Hva pengene skal brukes til er ennå ikke helt klart.

– Vi er veldig glad i å reise, så når det igjen blir mulig, så håper jeg vi kan få til flere fine turer, sier han.

Butikksjef på Spar Kastellet, Mats Elshøy, synes det er veldig moro å få en pantemillionær i butikken sin.

– Det var veldig stas at en av våre kunder vant. Vi har mange som vinner mindre premier jevnlig, og nå var det fint å se at det virkelig går an å vinne milliongevinstene, sier Elshøy.

– Jeg må gratulerer vinneren, og si at det var svært gavmildt å gi bort halvparten til vennen sin, sier han.

Han er glad for de økte inntektene Pantelotteriet bidrar med til Oslo Røde Kors.

– Røde Kors gjør en viktig jobb for byen vår, og det er godt å høre at inntektene fra lotteriet kan bidra til å holde aktivistene i gang, sier butikksjefen.

I løpet av de siste ukene har det nå gått tre milliongevinster. Nylig vant en mann en million på Rema 1000 Storsvingen ved Hammerfest, og dagen etter fikk Meny Sørlandsparken ved Kristiansand en pantemilionær. Nå er det fire toppgevinster igjen, i det pågående lotteriet. Pantelotteriet forventer at alle disse vil gå ut i løpet av noen få uker, får et nytt lotteri skal settes i gang.

Oslo er et av de stedene hvor det satses mest pant i Pantelotteriet. Det betyr også at Oslo Røde Kors får inn mest midler fra lotteriet. I fjor fikk de inn hele 5,1 millioner fra lotteriet. I år har det vært en økning i Oslo på hele 45 prosent. Fortsetter utviklingen ut året, vil Oslo Røde Kors motta over 7 millioner kroner fra Pantelotteriet for 2020.

– Dette er utrolig viktige midler for oss, og gir oss en mulighet til å jobbe med en rekke viktige prosjekter. Så jeg vil gjerne takke alle som støtter oss med panten sin, og samtidig gratulere den heldige pantemillionæren, sier Elin Holmedal, daglig leder i Oslo Røde Kors.

Powered by Labrador CMS