Nyheter

Monica J. Hellmann. Foto: Det Glutenfrie Verksted

Vil lage glutenfrie produkter av norske råvarer

Gründerbedriften Det Glutenfrie Verksted skal i samarbeid med forskningsinstituttet Nofima se på muligheter for å dyrke frem glutenfrie kornsorter i Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Vi håper og ønsker at interesserte glutenfrie primærprodusenter tar kontakt, sier Nofima-forsker Ann-Katrin Holtekjølen på Nofimas nettsider.

Gründer Monica J. Hellmann har hele veien hatt et sterkt ønske om å kunne bruke norske råvarer i sine produkter, men det har hittil ikke latt seg gjøre. Det håper hun nå det kan bli en endring på. I samarbeid med Nofima har Det Glutenfrie Verksted fått tildelt midler fra Regionalt forskningsfond i Oslo til å se på muligheten for å kunne bruke norskproduserte glutenfrie råvarer i produksjon.

– Det har alltid vært viktig for meg å utnytte lokale ressurser. Covid-19-pandemien har også minnet oss på viktigheten av å sikre råvaretilgang. Gjennom den muligheten vi nå har fått håper jeg vi i fremtiden kan få både norske, kortreiste, glutenfrie råvarer og produkter. Målet er jo å produsere de beste glutenfrie produktene både for smaken, helsa og kloden, sier Monica J. Hellmann.

Powered by Labrador CMS