Nyheter

Markedssjef Pål Rasmussen, gründer Ingrid Spord og matredder-ekspert Mette Nygård Havre.

Vinner av matredderpris lager pizza av det andre vil kaste

Ingrid Spord, toppseriespiller og gründer bak matredderbedriften «MER ENN», mottok forrige uke Q-Meierienes matredderpris for sitt arbeid med å redde grønnsaker fra en skjebne som avfall.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med matredder og leder for folkebevegelsen Spis opp maten, Mette Nygård Havre,», delte Q-Meieriene ut Q Matredderpris til den bergensbaserte gründeren. Siden januar i år har hun laget bakst av grønnsaker som egentlig skulle kastes.

– Jeg er ekstremt imponert over hva hun har fått til på kort tid. Hun jobber opp mot bærekraftsmålene på en fantastisk fin måte, sier Nygård Havre i en pressemelding.

Vil hindre matsvinn

Det er om lag tre år siden Ingrid, som på den tiden var A-landslagspiller i fotball, diskuterte bærekraftsmål med statsminister Erna Solberg under Norway Cup.Det gjorde såpass inntrykk at hun bestemte seg for å satse som gründer ved siden av fotballspill i toppserien.

– Målet mitt har hele tiden vært å bidra til å hindre matsvinn, samtidig brenner jeg for at folk skal spise mer frukt og grønt. Sunn og bærekraftig mat kan smake godt og være et reelt alternativ til typisk «fast food», forteller hun.

Nå er «Helt råe» pizzabunner laget av snåle gulrøtter i markedet. I tillegg kommer både rundstykker og focaccia snart i butikk.

– Finne nye og innovative løsninger

På emballasjen oppfordrer «MER ENN» forbrukerne til å bruke kjøleskapsrester som pizza-topping for å få en komplett matredderpizza.

– Jeg er sikker på at forbrukerne ønsker å redusere matsvinnet – de trenger bare en påminnelse om hva som finnes og litt inspirasjon til hvordan man kan gjøre det, sier Nygård Havre.

Pål Rasmussen, markedssjef i Q-Meieriene, er glad for å være på lag med gründere og matreddere som Ingrid og Mette.

– Vi i Q blir hele tiden utfordret av forbrukerne til å gjøre mer for miljøet. Mange av tilbakemeldingene og idéene vi får fra forbrukerne handler nettopp om å finne nye og innovative løsninger for å hindre matsvinn. På vår digitale matredderdag kan alle som vil være med å engasjere seg, sier han.

14.oktober deler Q-Meieriene ut selve hedersprisen «Årets matredder» på Norges største matredderdag.

Powered by Labrador CMS